Prag/Tjeckien

Ölkultur i Prag - Weekend med Lands Joel Linderoth

21 - 24 APRIL 2023
Landresor / Mat & Dryck / Ölkultur i Prag - Weekend med Lands Joel Linderoth

Prag/Tjeckien

Ölkultur i Prag - Weekend med Lands Joel Linderoth

21 - 24 APRIL 2023

Möt våren i Prag på en härlig weekend i ölets tecken! Lands chefredaktör och ölbloggare Joel Linderoth gör oss sällskap på resan där vi smakar oss igenom Tjeckiens ölkultur.

Ett par bryggerier, blandat med guidade turer, historia och ölspa väntar dig under vår weekend i Prag, en av Europas vackraste städer. De klassiska inslagen som kullerstensgatorna, Pragborgen och Karlsbron finns där de alltid har funnits, men man får heller inte missa allt det nya i Prag, som nya konstgallerier och restauranger av internationell toppklass. Vår Pragresa har ett tydlig tema, stadens spännande ölkultur, från ölprovning till ölspa. Denna gyllene vätska gör, så att säga, gott inifrån och ut! Även om vår tvist på resan är öl, så blandas ölen med andra inslag, som en tur i historisk spårvagn, smaker av tjeckisk mat och ”egentid”. Vänta inte med att boka, vi har endast 24 platser!

 

Avgång 21 Apr 2023
Från Arlanda
Reslängd 4 dagar
Pris från 12 490:-
I samarbete med Specialresor

Program

Dag 1

Välkommen till Prag!

Ankomst till Prag strax före lunch, transfer till hotellet med guide som ger en introduktion till staden. Lunch med lokal touch och en god tjeckisk öl (eller vin) serveras i närheten av vårt hotell.

”Egentid” under senare delen av eftermiddagen, för att upptäcka staden eller att ta det lugnt på hotellet.

Trerätters middag med ”järnvägsatmosfär”. Vår restaurang kan stoltsera med 400 meters modelljärnväg och specialrätter på menyn. Här kan vi lova att beställd dryck levereras utan försening…

Dag 2

Food and beer walk

Vi inleder med en tur med historisk spårvagn och under färden bjuds det på en lokal dryck, dock inte öl.

Därefter dags för stadsvandring: ”Prag food & beer walk”, vår guide tar oss med på en guidad promenad och vi smakar på några väl utvalda produkter längs vägen. Vi börjar med ett historiskt klosterbryggeri nära Pragborgen, och fortsätter med ett minibryggeri som kan stoltsera med en 500-årig tradition av ölbryggeri.

”Egentid” under eftermiddag och kväll, vi tipsar gärna om vad som finns att se, göra och äta!

Dag 3

Stadsvandring och öl-spa

Guidad promenad, cirka tre timmar, genom den historiska gamla stadskärnan med guide. ”Egentid” för lunch mitt på dagen.

På eftermiddagen har vi en timmes ÖL-SPA, så glöm inte badkläderna! Tjeckerna dricker inte bara sin öl, de har även börjat använda den i öl-spa, vilket innebär att ölen kan kittla smaklökarna och återuppliva kroppen på en och samma gång. Ölbadet innehåller ingredienser från bryggprocessen och sägs vara både föryngrande och energigivande. Obegränsad tillgång på öl under badproceduren.

Middag på en typisk tjeckisk restaurang, där man serverar traditionella rätter. Vår restaurang erbjuder 9 olika ölsorter, och vi ska prova på 7 av dessa, med varierande smaker. Under ölprovningen diskuteras hur de olika ölsorterna smakar och det ger en intressant insyn i den tjeckiska ölkulturen. Vi serveras rejäla tilltugg och smakar husets ölgulasch.

Dag 4

Hemfärd

Tid fram till kl 11.30 att utforska Prag på egen hand, eller njuta av en lugn morgon på hotellet. Transfer till flygplatsen för avgång 14.15 mot Arlanda.

I priset ingår

Flygresa Arlanda-Prag tur och retur, skatter och avgifter

Tre övernattningar i vald rumskategori, inklusive frukost

Busstransfer med guide, från och till flygplatsen

Guidade promenader och ölprovningar samt tilltugg enligt program (alla guidningar sker på svenska)

Spårvagnstur

1h ÖLSPA inkl obegränsat med öl

Två luncher varav en i form av en ”food & beer walk”

Två middagar

Ett glas öl/vin till lunch/middag

Dricks till guide och chaufför

Representant från Land

Färdledare från Specialresor

Resegaranti

Hotell och tillval

EA Hotel Royal Esprit****

Ett litet hotell i Art Deco stil. Hotellet har ett perfekt läge i den historiska stadskärnan. Till Gamla stadens torg är det ca 5 minuters promenad. Bussen stannar ca 200 meter från hotellet. Läs mer: EA Hotel Royal Esprit

Priset 12 490:- gäller per person i delat dubbelrum. Enkelrumstillägg: 1 690:- för tre nätter.

Flygtider:

21/4: flygavgång från Arlanda kl 09.40, landar i Prag kl 11.35
24/4: flygavgång från Prag kl 14.15, landar på Arlanda kl 16.10
Vi flyger med Norwegian tur och retur. Utförlig information om avresan meddelas i det avresemeddelande som skickas ut cirka två veckor före avresa.

Anmälan

Det finns endast 24 platser till denna resa. Anmälan sker direkt till Specialresor. Boka din resa här: Land weekend, Ölkultur i Prag eller ring oss på 054-18 89 00 (telefontid: kl 10-12 och 13-15). Anmälningsavgiften är 10% av resans pris per person och skall betalas inom 10 dagar efter erhållen bokningsbekräftelse/faktura, resterande betalas senast 40 dagar före avresa. Bokningsbekräftelse/faktura skickas via e-post i fall inget annat önskats. För anmälan krävs följande uppgifter: namn (enligt pass), fakturaadress, telefonnummer, e-postadress, personnummer samt eventuella matallergier.

Avbeställning

Avbeställning av resa debiteras enligt Svenska Resebyråföreningens villkor för paketresor och Specialresors särskilda villkor, finns att hämta på www.special-resor.se (Inför resan).

Bilder