Savalen/Norge

Adventsmys i norska Savalen med Fjellhotell & Spa

12 - 17 December
Landresor / Natur / Adventsmys i norska Savalen med Fjellhotell & Spa

Savalen/Norge

Adventsmys i norska Savalen med Fjellhotell & Spa

12 - 17 December

Denna resa är tyvärr inställd

Varva ned på bästa sätt inför julhelgerna! Vinterns skönaste resa går till Norge där vi kommer i riktig julstämning i sagolik miljö. Vi reser klimatsmart och bekvämt i komfortbuss. Programmet har en perfekt mix mellan aktivitet, utflykter och gott om tid till avkoppling. En ypperlig chans för sörlänningar att få julkänsla, förhoppningsvis med rejält med snö, i adventstid.

Vid sjön Savalen i den nordösterdalska fjällvärlden ligger Savalen Fjellhotell & Spa, omgivet av rogivande fjäll, milsvida skogar och ett pärlband av idylliska sjöar. Ett riktigt ”winter wonderland”. Här är lugnet, med många sköna aktiviteter, för den som så önskar. Här kan vi hälsa på tomten, njuta av ljuvlig mat, dansa varje kväll, bada i poolen och sist men inte minst besöka Savalens julmarknad. Denna underbara plats är vårt mål på resan, där vi också åker på stadsrundtur i Oslo samt besöker gemytliga gruvbyn Röros och Lillehammer. 

Resan utgår från Malmö och vi kan erbjuda hotellövernattning dagen före/efter din resa om du kommer norrifrån. Välkomna!

  • 5 frukostar, 5 middagar och 2 luncher
  • Färjeöverfart med fina DFDS Seaways inklusive middags- och frukostbuffé
  • 2 utflykter, spa, Tomtens Hus och julmarknad

Denna resa och programmet passar utmärkt för vuxna par eller vänner som vill varva ned inför julhelgerna.

Program

Måndag 12/12

Kryssning Köpenhamn - Oslo

Vi åker hemifrån sen eftermiddag för att gå ombord på DFDS Seaways färja. Avgången är kl 15:00 från Köpenhamn. Vi äter middagsbuffet ombord och kan sedan ta del av vad båten har att erbjuda såsom nattklubb, bastu, bio och shopping. Övernattning i dubbelhytter med golvstående sängar.

Tisdag 13/12

Oslo – Savalen, ca 34 mil

Efter en skön natt äter vi frukost ombord innan vi ankommer Oslo hamn kl 10:00. Här tar vår reseledare med oss ut på en stadsrundtur i staden, där vi bland annat ser Vigelandsparken och Holmenkollen. Lunch på egen hand eller med vår reseledare och sedan vidare vid 13-tiden från staden. Vi beräknar vara i Savalen vid 18:00, efter några stopp – med kaffe för den som vill – efter vägen. Vi välkomnas med glögg, kaffe & kakor och gör oss sedan installerade i våra rum. Vi äter under kvällen gemensam middag – ”aftensbord med varme og kalde retter og desserter” får vi njuta av. Vi har bjuds också på dansmusik varje kväll till Savalens musiker, så varför inte ta en svängom!

Onsdag 14/12

Savalen – julmarknad och julbord

Dagen börjar med frukost i restaurangen, med allt gott man kan tänka sig. Vi njuter idag av att få vara på denna plats, där vi kan bara kan få ”vara”. Eller varför inte ta en gemensam vandringstur i lugnt tempo eller bada i poolen. Mitt på dagen blir det lunch med varma och kalla rätter samt dessert. Under eftermiddagen går vi i fackeltåg till Savalens nissehus, där Nisseelden tänds. Här bjuds vi också på underhållning och kan riktigt mysa runt bland bodar med julbak, lokal mat med mera. Den som så önskar provar också på ”kanefart” – slädtur (tillägg). Till kvällen äter vi gemensamt stort julbord. Njutningsfullt!

Torsdag 15/12

Savalen – Röros

Idag ger vi oss ut på halvdagstur till Röros. Vi åker norröver ca 7 mil genom Nord-Österdalen och passerar Tolga, där Egil Storbekken bodde. Han var en norsk musiker, kompositör och instrumentmakare, som anses som en central gestalt för förmedlingen av norsk folkmusik. Vi passerar också Os med vintersportanläggningen Hummelfjell innan vi kommer till gruvbyn Röros. Här besöker vi den gamla smälthyttan för koppar, som nu är ett av landets flottaste museer. Naturligtvis går vi även in i den välkända Röros kyrka och över huvud taget upplever denna lilla stad med traditioner som sträcker sig långt tillbaka i tiden. Upplev kulturarvsstaden med sin egen unika och fascinerande charm med alla sinnen och följ med till en annan tid! Den här gamla gruvorten är nämligen ”en plats där historien viskar till dig”. Mitt på dagen äter vi gemensam lunch i Röros.

Gruvdrift och lantbruk innanför stadens gränser har skapat ett speciellt fjällsamhälle – ett underverk skapat av människor, med ofantligt kulturellt värde – vilket har givit Røros en plats på UNESCOs världsarvslista. Det här är ett aktivt och växande samhälle, berömt för sina högkvalitativa designprodukter, konst och hantverk, liksom en omtalad och erkänd lokal matrörelse. Det mest fascinerande är dock att moderna människor i Røros fortfarande arbetar och bor i karakteristiska 16- och 1700-talsbyggnader.

Under dagen blir det tid för shopping. Vi är hemma igen vid 15-tiden och har eftermiddagen fri för aktiviteter i Savalen. Gemensam middag med varma och kalla rätter och till detta spelar musikerna upp till dans om man så vill.

Fredag 16/12

Savalen – Lillehammer, ca 28 mil

Vi stannar i Savalen till efter frukost och tar oss sedan i sakta mak mot Lillehammer. I staden tar vi en liten rundtur, där vi bland annat får se OS-backen från 1994. Sedan fri tid för lunch. Under eftermiddagen checkar vi in på First Hotel Breiseth i staden och äter gemensam middag på närliggande restaurang.

Lördag 17/12

Lillehammer – Malmö, ca 74 mil

Efter frukost åker vi utefter sjön Mjösa i den fina dalgången och sedan inne i Sverige i den vackra kustnaturen. Vi stannar för lunch och bensträckare, med kaffe för den som önskar. Beräknad hemkomst i Malmö är kl 21:00.

I priset ingår

Resa i komfortbuss med Scandoramaguide, överfart Öresundsbron och färja till Oslo

Del i dubbelhytt, golvstående sängar insides, enkel resa

3 övernattningar i delat dubbelrum på Savalen Fjällhotell & Spa

1 övernattning i delat dubbelrum på First Hotel Breiseth i Lillehammer

1 middagsbuffé inkl 1 öl/vatten/läsk/glas vin ombord på DFDS Seways

3 middagar exkl dryck (2 bufféer i Savalen och 1 tvårätters i Lillehammar)

1 julbord exkl dryck (som middag) i Savalen

2 luncher exkl måltidsdryck (1 i Savalen och 1 under utflykten till Röros)

5 frukostbufféer (1 ombord på DFDS Seaways och 4 på hotellen)

Rundtur i Oslo

Savalen program

Utflykt till Röros

Lokala skatter, moms och serviceavgifter

Reseinformation, hotell och utflykter

Hotell

Savalen Fjellhotell & Spa

55 år av tradition, välmående och karaktär
Hotellkomplexet har under de senaste åren genomgått en omfattande utveckling och renovering och är idag mer än 7000 m2.
Här erbjuder vi allt du förväntar dig av ett modernt fjällhotell, och lite till. Bland annat en spektakulär friskvårdspool och spa, moderna gästrum i olika storlekar, lägenheter, kurs- och konferenslokaler, festlokaler, bar, danshall och mycket mer.
Hotellet har stora och vackra vardagsrum och det finns gott om plats i förhållande till antalet gästrum.

Bokning

Resan bokas hos Scandorama via telefon 040-6000 000 eller genom att följa länken

 

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa: Norska kronor (NOK)

 

Tillval

Enkelrumstillägg

Priset gäller del i dubbelrum. Reser du själv tillkommer 1400:- för enkelrum.

 

För tillresande norrbor

Våra bussresor utgår från Öresundsterminalen i Malmö.

Resenärer från Stockholm och flera anhalter under vägen till Malmö, kan med fördel själv boka Snälltåget som stannar på Malmö C – ca 5 minuters promenad till Scandic Stortorget, som vi erbjuder för tågresenärer. Vi hämtar upp dig på hotellet!

För dig som ansluter med egen bil och vill övernatta har vi samarbete med Scandic Segevång som ligger vid infarten till Malmö och endast 5-10 minuter från terminalen, där det också finns en inhängnad långtidsparkering. 

Boka din övernattning i samband med bokningen av resan så får du del av vårt samarbetspris med Scandic.

Bilder

Foto: Destination Røros, Thomas Rasmus Juell Skaug