Skottland/Storbritannien

Lantliga Skottland – den natursköna landsbygden

26 SEPTEMBER - 3 OKTOBER 2022
Landresor / Lantliga Skottland – den natursköna landsbygden

Skottland/Storbritannien

Lantliga Skottland – den natursköna landsbygden

26 SEPTEMBER - 3 OKTOBER 2022

Denna resa är nu slutsåld, men visa ditt intresse för resmålet på ”Intresseanmälan”-knappen nedan!

Följ med på en unik och annorlunda resa till både kända och okända skotska delar. Vi besöker vackra städer, en handfull olika gårdar, historiska slott och katedraler samt fantastiska sjöar. Dessutom får vi lära oss mer om whisky och kilttillverkning. Resan kryddas av ett besök på magiskt vackra Isle of Skye!

Gruppen du reser tillsammans med består endast av Landläsare.

Avgång 26 Sep 2022
Från Arlanda
Reslängd 8 dagar
Pris från 18 500 SEK
I samarbete med Scandorama
Avgång 26 Sep 2022
Från Kastrup
Reslängd 8 dagar
Pris från 18 500 SEK
I samarbete med Scandorama
Avgång 26 Sep 2022
Från Landvetter
Reslängd 8 dagar
Pris från 18 500 SEK
I samarbete med Scandorama

Program

Dag 1 – tisdag

Flyg till Skottland

Under eftermiddag eller tidig kväll ankommer vi med vårt direktflyg från Skandinavien till Skottlands kanske allra främsta stad – Edinburgh. På plats väntar vår guide och chaufför som direkt visar oss mot resans första upplevelse. Beroende på flygtider gör vi antingen ett första stopp på en skotsk bondgård redan här, eller på resans sista dag. Efter besöket färdas vi mot vårt trevliga hotell Jurys Inn i de centrala delarna av Edinburgh. Under kvällen dukas det upp en god middag i hotellets restaurang och vi får chans att lära känna våra reskamrater lite bättre.

Dag 2 – onsdag

Edinburgh och Stirling

Efter en natt i sköna sängar och en god skotsk frukost har det nu blivit dags för att upptäcka staden! Under förmiddagen visar vår guide och chaufför upp Edinburghs vackraste platser! Den skotska huvudstaden räknas allmänt som en av de vackraste i norra Europa och brukar kallas för Nordeuropas Aten. Vi ser bland annat den stora paradgatan Royal Mile och det imponerande Edinburgh Castle, som vi dessutom bekantar oss djupare med. Efter lunch åker vi till den närliggande orten Stirling, som har ett av Skottlands största och historiskt viktiga slott. Man vet inte hur tidigt slottet byggdes, men källor nämner att det fanns på plats under tidigt 1100-tal. Tillsammans utforskar vi några av slottets alla rum. På kvällen äter vi middag på hotellet.

Dag 3 – torsdag

Till Aberdeen via St Andrews

Idag ska vi åka norrut! Vi lämnar Edinburgh under morgonen och gör vårt första stopp utanför staden Perth. Här besöker vi en butik som bara säljer närodlade livsmedelsprodukter och kan då passa på att njuta av en god kopp kaffe.

Vi åker sedan vidare till St Andrews, som brukar kallas för Golfens Mecka då man här har världens äldsta golfbanor och golfklubb. I St Andrews besöker vi ruinerna från 1100-talskatedralen St Andrews Cathedral, som var den största kyrkan som någonsin byggts i Skottland. Efter lunch fortsätter vi till Aberdeen och på vägen passerar vi bland annat den fantastiska ruinen Dunnottar Castle, beläget ute på en liten halvö. Vi passar självklart på att göra ett fotostopp innan vi kommer fram till bekväma Aberdeen Douglas Hotel. Här serveras vi en god middag innan vi går till sängs.

Dag 4 – fredag

Highland Cattle i Skottlands Hjärta

Efter frukost gör vi en kort tur i Aberdeen och får se lite mer av staden. Därefter följer vi den laxrika floden Dee mot de skotska högländerna. Lite innan lunch kommer vi fram till staden Elgin, som kanske mest är känd som huvudort i den skotska whiskyregionen Speyside. Vi tittar på ruinerna efter Elgins katedral, som kanske var den allra vackraste katedralen i hela landet. Färden fortsätter till staden Inverness, där vi gör en kort rundtur. I staden ligger också ett annat intressant besöksmål – Scottish Kiltmaker Visitor Centre. På vårt besök här får vi veta allt om kiltens historia och användningsområden. Kanske passar vi på att köpa med oss en kilt hem? Vi rör oss sedan vidare mot vårt nästa hotell i staden Aviemore, men innan vi kommer hit stannar vi också till i närheten av Grantown. Här föder man bland annat upp Highland Cattle, som på svenska även kallas för skotsk höglandsboskap, som kännetecknas av lång päls och långa horn. På kvällen ankommer vi till vårt hotell i Aviemore, The Macdonald Strathspey Hotel, och äter en gemensam middag och blickar tillbaka på en riktigt trevlig dag.

Dag 5 – lördag

Whisky, Loch Ness och fårhundsfarm

En spännande dag väntar oss! Vi börjar med att åka till ett trevligt whiskydestilleri, där vi går en rundtur och får lära oss hur de ädla dropparna framställs. Självklart ges det även tillfälle att provsmaka! Vi fortsätter sedan vidare till den mytomspunna sjön Loch Ness. Kanske lyckas vi skymta sjöodjuret Nessie när vi blickar ut över sjön? Innan dagen är över får vi ytterligare en höjdpunkt – fårhundsfarmen Leault Working Sheepdogs! Efter en uppvisning åker vi tillbaka till vårt hotell där en god middag väntar.

Dag 6 – söndag

Underbara Isle of Skye

Vi checkar ut från vårt hotell i Aviemore för att uppleva de kanske allra finaste delarna av Skottland! Efter cirka två och en halv timmes färd passerar vi över bron från fastlandet till magiskt vackra Isle of Skye. Vi upptäcker det bästa ön har att erbjuda i naturväg och kommer så småningom ner till den södra delen av ön, där vi tar färjan från Armadale till Mallaig. Härifrån fortsätter vi till kvällens destination, Fort William, där vi checkar in på Ben Nevis Hotel. Efter en god middag och en dag av upplevelser lockar hotellets sängar.

Dag 7 – måndag

Loch Lomond och ekologisk farm

Efter frukost lämnar vi Fort William för Glasgow. På vägen dit korsar vi den majestätiska dalen Glen Coe och de öppna hedarna i Rann och Moor, innan vi når fram till den vackra sjön Loch Lomond. Här stiger vi ombord på en båt för att åka en kortare tur på sjön för att se det vackra landskapet ännu bättre. Vi stannar även till på en närliggande gård. På seneftermiddagen ankommer vi till Glasgow, där vi spenderar natten på hotell Yotel Glasgow. Här avnjuter vi en sista gemensam middag med resten av gruppen.

Dag 8 – tisdag

Hemresa

Resan närmar sig nu sitt slut och vi beger oss tillsammans till Edinburghs flygplats. Tack för en trevlig resa!

I priset ingår

Flygresa till Edinburgh t/r

Flygskatter och flygplatsavgifter

Busstransfer flygplatsen - hotellet t/r

Bussrundresa med Scandoramaguide

7 övernattningar i dubbelrum på hotell av mellanklass

7 frukostar (dag 2 - 8)

7 middagar (dag 1 - 7)

Alla utflykter/arrangemang/inträden enligt dagsprogrammet:

Rundtur i Edinburgh med Edinburgh Castle

Stirling Castle

Gårdsbesök i Stirlingområdet

St Andrews Cathedral

Rundtur i Aberdeen

Scottish kiltmaker Visitor Centre

Besök på kreatursfarm i Highlands

Besök på whiskydestilleri

Loch Ness

Besök på fårhundsfarm

Besök på Isle of Skye

Farmbesök vid Loch Lomond

Båttur på Loch Lomond

Hotell och tillval

Våra utvalda hotell

Natt 1-2: Jurys Inn

Natt 3: Aberdeen Douglas Hote

Natt 4-5: The Macdonald Strathspey Hotel

Natt 6: Ben Nevis Hotel

Natt 7: Yotel Glasgow

Tillval

Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda.

Enkelrumstillägg 3 700:-.

Mer information

Vid bokning senast 15 mars 2022 tillämpar vi Öppet Köp. Det innebär att du fritt kan avboka din resa mot full återbetalning fram till 90 dagar före avresa.

För resa till Storbritannien måste passinformation (APIS) uppges till flygbolaget. Detta kan göras på flygplatsen vid incheckning alternativt online på flygbolagets hemsida ett par dagar före avresa.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa: Brittiskt Pund (GBP).

Kontakt

Vid övriga frågor, kontakta researrangören Scandorama på info@scandorama.se.
Uppge gärna att du är Landläsare.

Resan kan bokas via Landresor även om du inte prenumererar på tidningen Land.

Bilder

Aberdeen
Dunnottar-Castle
Edinburgh
Edinburgh_Dugald-Stewart
Glen-Coe_The-Three-Sisters-peaks
Glencoe-in-Scotland
highland cattle
loch ness lake
St.-Andrews-Cathedral
Stirling-Castle
Stirling-city
Whiskey