Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
landshopping 21 december 2016

8 fina sista minuten-klappar – redaktionen tipsar

Dagarna i december flyger iväg, och vips så är det snart jul. Här delar vi på Land-redaktionen med oss av våra bästa sista minuten-julklappar, för dig som är sent ute.

Bild 1/7 FOTO: Istock
Bild 2/7
Bild 3/7
Bild 4/7
Bild 5/7
Bild 6/7
Bild 7/7

Ge bort något ätbart – eller en bok

tranbarssylt

Alla blir glada. Det tar ingen plats, det går åt. Och du kan göra det själv. Annars, pocketböcker. Med samma resonemang – det passar alla, de tar ingen plats och de går åt. Och ja, du kan göra en bok själv också. Men det tar lite längre tid. >> Här tipsar vi om 12 bra böcker du kan ge bort i julklapp.

Köp en get!

get

Gå in på Barnmissionen och köp en get till en fattig familj i Afrika/Asien, skriv ut gåvobeviset och ge bort. Har du dator och skrivare hemma är det gjort på några minuter. >> Här kan du köpa en get och ge bort.

Ge bort en tidningsprenumeration – eller skärbräda

skarbrada

En tidningsprenumeration är snabbt fixat och en uppskattad present som passar personer i olika åldrar. Om man absolut vill ge bort en sak är till exempel en skärbräda med handtag en bra present till ett vuxet syskon eller en förälder. >> Här kan du hitta skärbrädor i flera olika prisklasser.

Ge bort en energimätare

energimätare

Sätt in den i vägguttaget och koppla i apparaten du vill mäta i energimätaren. Bra sätt att hitta elslukare. Energimätare finns till exempel på Biltema för en knapp hundring. >> Här hittar du en energimätare.

Ljusstakar är uppskattat

kopparljus-argad

Skippa stressen och beställ på nätet istället. Till någon som redan har allt är en ljusstake en bra present – för man kan faktiskt inte ha för många ljusstakar. Satsa på en design som passar året runt. Till exempel de här fina från Kopparljus. De finns både i blank och färgad koppar.

Gör ett hemmagjort presentkort

presentkort

Det här är kanske inget originellt, men varför inte ge bort hemmagjorda presentkort? Det är bara fantasin som sätter stopp. Erbjud din egen tid i form av fönsterputsning eller massage och skriv ner på ett fint kort.

Relaterade artiklar

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen