Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Mat & dryck 17 april 2019

9 härliga Mandelmann-citat

I sin nya bok Mandelmanns söta bjuder Marie och Gustav Mandelmann på ljuvliga recept och inspirerande baktankar. Njut av härliga citat från boken – alla bejakar sötsuget!

 Marie och Gustav Mandelmann lockar med ljuvliga bakrecept och kloka ord i boken ”Mandelmanns söta”.
Marie och Gustav Mandelmann lockar med ljuvliga bakrecept och kloka ord i boken ”Mandelmanns söta”. FOTO: Marie Mandelmann

Mandelmanns söta är TV-favoriterna Marie och Gustav Mandelmanns senaste bok. Här har de samlat söta recept från mer än tre decennier av självhushållning med råvaror från den älskade gården Djupadal i Skåne. Recept: Mandelmanns jordgubbspaj med chokladkräm

Mandelmanns inspirerar

 ”Mandelmanns söta” innehåller 70 gårdsrecept – alla härligt söta och goda.
”Mandelmanns söta” innehåller 70 gårdsrecept – alla härligt söta och goda. FOTO: Mandelmanns

Förutom alla härliga recept och ljuvliga teckningar av dottern Tora, kryddas boken med Mandelmannska klokskaper och inspirerande tankar. Här är några smakprov.

 Mandelmanns drömpaj är en av favoriterna i boken ”Mandelmanns söta”.
Mandelmanns drömpaj är en av favoriterna i boken ”Mandelmanns söta”. FOTO: Marie Mandelman

9 inspirerande Mandelmann-citat

”En stor del i att hantera deppandet är – om sanningen ska fram – söta bakverk.

”Smaken och doften av sött mår allra bäst av att delas med andra.”

”Det är ju med sötebröd som med all annan kärlek, längtan efter kyssar och närhet är nästan lika viktigt som själva kyssandet i sig.”

”Om var och en uti Sveriges långa land bytte ut ena bilen i garaget mot en mjölkko skulle vi alla kunna bjuda upp till en vårlig kalvdans!”

”Det är rena själsmedicinen att i samvaro med andra få kupa sina frusna fingrar intill värmen från en fylld kopp och njuta av lite sötebröd.”

”Binas eviga slit ser till att frukter och bär blir välutvecklade och begärliga för alla oss andra.”

Läs också: 6 toppentips vi lärt oss av Mandelmanns!

”Hellre en enda riktigt god syltgrotta, kanelbulle eller semla gjord på äkta råvaror än ett helt lastbilsflak fyllt med tråkiga bakverk med fejkaromer, fejksmör och fejksötma.”

”Självhushållningens kärna är att själv hushålla med resurserna så att inget går till spillo och samtidigt få utlopp för händernas kreativitet – vilket var en självklarhet för inte alltför länge sedan.”

”Ingen – utom populister – vill ha äldre tider tillbaka, men det finns en hel del att lära av hur äldre generationer återanvände och tog hand om saker som vi inte längre ens ids plocka upp från marken.”

Läs också: Mandelmanns 5 läckraste tomater

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen