Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Mat & dryck 7 september 2017

Ät kål på 3 nya sätt: Renset är rena delikatessen

Kål är underbart gott. Och även renset kan bli till delikatesser i matlagningen. Kolla in de oväntade kåltipsen där inget går till spillo.

 Blomkål, kålrabbi, broccoli. Det går att äta alla kålblad, även stocken!
Blomkål, kålrabbi, broccoli. Det går att äta alla kålblad, även stocken! FOTO: Istock

Kål är kulturväxten som gått från halvtrist fattigmansmat till läcker och nyttig trendmat. Riven blomkål ersätter ris eller kokas och blir till smakrikt mos. Bladkål och brysselkål rostas i ugn och alla sorter går att förvandla till syrad kål.

Men släng för all del inte renset! Det mesta av kålväxten smakar alldeles utmärkt. Här får du bra tips.

3 oväntade delikatesser av kålrenset

1. Alla kålblad går att äta. Prova att strimla och snabbfräsa exempelvis blomkålens grågröna täckblad, broccolins små mörkgröna eller de vackert ådrade hos kålrabbi.

2. Glöm inte bladstockarna. De är fantastiskt goda att riva råa och ha i sallad.

3. Ett annat sätt att använda bladstockarna är att skiva dem råa och mycket tunt. Supergott att ha i sallad. Läs också: Rödkålssallad – färsk och väldigt god och nyttig

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen