Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Mat & dryck 7 september 2021

Bakar du en av Sveriges landskapspizzor?

Det finns landskapsblommor och det finns landskapsdjur och nu finns det snart landskapspizzor! Det är osttillverkaren Västerbottensost som utmanar pizza-älskare från hela Sverige om att se till att Sverige får 25 nya pizzor - en för varje landskap! Antar du utmaningen?

 Vad kännetecknar en landskapspizza? Det är det bara du som vet.
Vad kännetecknar en landskapspizza? Det är det bara du som vet. FOTO: Istock

Ambitionen är att varje pizza ska representera sitt landskap med råvaror, traditioner, smaker och ambitioner från just den delen av Sverige och att de 25 pizzorna ska bli en härlig smakfest med alla möjliga och omöjliga smaker.

– Pizzan har blivit som ett fenomen i våra hem, där Västerbottensost också fått en kär plats. Samtidigt är Sverige ett fantastiskt matland med ett rikt skafferi av fina och goda råvaror från både skog och hav. Den förmånen vill vi gärna uppmuntra och påminna om”, säger Maria Forsner på Västerbottensost.

Tävlingen pågår till den 10 oktober och i juryn som ska få njuta av alla pizzorna ingår ostmästaren Tomas Rudin och Emmah Strömberg och Eric Hristov som både är med i Sveriges juniorkocklandslag.

Här hittar du allt om tävlingen!

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen