Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Mat & dryck 12 februari 2018

Bananglass på nolltid

Övermogna bananer är superbra att göra glass av. Här är världens enklaste knep för dig som både är sötsugen och har tröttnat på matsvinnet.

 Ta vara på bruna bananer och gör underbart god glass i stället för att slänga.
Ta vara på bruna bananer och gör underbart god glass i stället för att slänga.

Sluta släng bruna bananer. Det uppmanar landläsaren Barbro Johansson, Bråttensby i Herrljung. Så här tar hon till vara bananer som har blivit lite väl mogna.…

Så gör du snabbaste bananglassen

1. Mixa 2 frysta bananer i en matberedare. Frys in dem skalade och i skivor så är de lättare att jobba med.

2. Rör i creme fraiche eller mandelgrädde till lagom konsistens. Prova dig fram så att glassen blir exakt så krämig som du vill ha den.

Läs också: Gör enklaste frusna lime-pajen

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen