Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Mat & dryck 26 oktober

Chorizo - svenskarnas favoritkorv

Vi svenskar älskar korv av alla de slag, men mest av alla älskar vi chorizon! Den kryddiga korven har nämligen tagit sig förbi sin kompis grillkorven och är nu mest poppis av alla korvar. Det visar en färsk undersökning kallad Korvkartan.

 Chorizo är den mest populära korven hos svenskarna.
Chorizo är den mest populära korven hos svenskarna. FOTO: Istock

Det är mack-kedjan Circle K som varje år mäter vår kärlek till korven. Och den är stor! I årets undersökning, kallad Korvkartan, så var det otroligt jämnt mellan grillkorv och chorizo. Men chorizokorven vann ändå svenskarnas hjärtan! Eller det kanske ännu mer handlar om att vinna svenskarnas magar…

Undersökningen visar att 43 procent av svenskarna tycker att chorizo är den bästa och den godaste korven. Och hela 63 procent av svenskarna äter korv minst en gång i månaden. Vilket i genomsnitt blir 49 korvar som varje svensk äter varje år.

Att chorizo är en favorit kan man kanske förstå! Korven är barnsligt god och det går lätt att variera sig bland olika smaksättningar. Vad sägs som en korv med eldig paprikachipotle, en smarrig vitlökschorizo eller att laga en mustig pastasås som länge puttrat ikapp med lite chorizo?

Annorlunda tillbehör till korven

De mer våghalsiga törs äta korven med andra tillbehör än just de klassiska som: korv med bröd, ketchup, senap och rostad lök.

Korvkartan visade att svenskar har testat att äta korven tillsammans med en hel del udda tillbehör:

  • Grädde
  • Lingonsylt
  • Ananas
  • Glass
  • Remouladsås
  • Ansjovis

Vilket tillbehör äter du din chorizo helst med?

Läs också: Korv av alla de slag – älskad av alla

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen