Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Mat & dryck 17 februari 2020

Coop öppnar gårdsbutik på nätet

Nu satsar Coop på en gårdsbutik på nätet. Där kan man köpa matvaror från små, lokala producenter – och få dem hemlevererade i sin vanliga matkasse.

 Nu kan Coop-kunder i Mälardalen beställa hem lokalproducerat i sin matkasse från nätet.
Nu kan Coop-kunder i Mälardalen beställa hem lokalproducerat i sin matkasse från nätet. FOTO: Istock

I startfasen är det 100 matvaror från 25 lokala producenter kring Mälardalen som ska säljas i Gårdsbutiken.

Närproducerad honung från Lindhs gård i Uppland, inlagd gurka från gotländska Gutö, rapsolja från Säby gård på Ingarö är några exempel.

Kan utökas till hela landet

I början är det de cirka två miljoner kunderna i Stockholm och Mälardalen som har chans att beställa hem de lokala delikatesserna i sin vanliga matkasse via webben.

Faller försöket väl ut kommer gårdsbutiken att utökas och ge kunder i hela landet möjlighet att beställa varor från sina lokala producenter.

 Gårdsbutiken är Coops nya satsning som kan bli riksomfattande.
Gårdsbutiken är Coops nya satsning som kan bli riksomfattande. FOTO: Coop

– Små lokala producenter har nu möjlighet att nå ut till alla våra e-handelskunder, samtidigt som vi får branschens vassaste sortiment av genuint lokalt mathantverk, säger Claes Hessel, produktchef Coop.

Läs också: Lista: Här köper du närproducerad mat på nätet

Chans för små producenter

Och Åsa Levén, grundare till Säby gård är hoppfull. Hon hoppas att både producenter och konsumenter ska gynnas av gårdsbutikens utbud av småskaligt och lokalt mathantverk.

– Det känns väldigt spännande för oss som litet lokalt företag att få vara med på en så stor plattform som Coop erbjuder. Det är svårt att nå ut själv till så många kunder som liten aktör, säger hon.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen