Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Mat & dryck 20 oktober

Därför ska du välja älgkött – 5 skäl

Älgkött är ett bra köttval. Ett naturligt liv i det fria är en bra utgångspunkt både för hållbart och gott.

 Skogen bjuder på den trygga doften av långkok med älg i grytan.
Skogen bjuder på den trygga doften av långkok med älg i grytan. FOTO: Istock

Förutom att älgkött är ett hållbart köttval så finns det många fler skäl till att lägga älg i grytan. Här är fem av dem:

1. Mustig smak

Vad smakar älgkött? I en undersökning avgjordes att viltsmaken är syrlig med en karakteristisk metallsmak, samt en mustig ton av skog och jord.

2. Magert kött

Älgkött är magert och ska tillagas med stor försiktighet för att inte bli torrt. En stektermometer är bra investering.

3. Användbara köttdelar

Det lönar sig att skaffa kunskap om vilka köttdetaljer som passar till vad. Långputtrad gryta eller minutbiff? Rätt del till rätt rätt är bästa starten på en underbar måltid.

4. God som färs

Färsrätter passar både vardag och fest. Smaksättningen är lätt att variera och köttbullar är alltid en väg att övertyga en skeptiker.

5. Många smakkompisar

Smaker som passar till älgkött är bland annat: enbär, timjan, lingon, svarta vinbär, svamp, äpple, grädde, lagrad ost och svartpeppar.

Läs också: Älggryta med svamp och lingon

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen