Därför ska du välja älgkött – 5 skäl
Älgkött är ett bra köttval. Ett naturligt liv i det fria är en bra utgångspunkt både för hållbart och gott.
Förutom att älgkött är ett hållbart köttval så finns det många fler skäl till att lägga älg i grytan. Här är fem av dem:
1. Mustig smak
Vad smakar älgkött? I en undersökning avgjordes att viltsmaken är syrlig med en karakteristisk metallsmak, samt en mustig ton av skog och jord.
2. Magert kött
Älgkött är magert och ska tillagas med stor försiktighet för att inte bli torrt. En stektermometer är bra investering.
3. Användbara köttdelar
Det lönar sig att skaffa kunskap om vilka köttdetaljer som passar till vad. Långputtrad gryta eller minutbiff? Rätt del till rätt rätt är bästa starten på en underbar måltid.
4. God som färs
Färsrätter passar både vardag och fest. Smaksättningen är lätt att variera och köttbullar är alltid en väg att övertyga en skeptiker.
5. Många smakkompisar
Smaker som passar till älgkött är bland annat: enbär, timjan, lingon, svarta vinbär, svamp, äpple, grädde, lagrad ost och svartpeppar.
Läs också: Älggryta med svamp och lingon
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.