Dekorera julskinkan - 5 tips!
Julskinkan har en viktig plats på många svenska julbord. Här är fem idéer på hur du kan dekorera och servera skinkan med extra piff.
1. Rustikt med träblock
[BILD)
Placera den griljerade julskinkan på en rustik träskärbräda, gärna med en vacker gaffel som underlättar serveringen då du skär. Piffa gärna med små kvistar av gran- eller enris och servera senapen i en vacker skål på sidan.
2. Grönkål och granatäpple
[BILD)
Att servera skinkan på ett vackert fat ovanpå en bädd av grönkål eller gröna blad är ett snabbt sätt att få till det där lilla extra. Garnera med granatäppelkärnor, tranbär eller andra röda bär.
Läs också: Julens saftigaste revbenspjäll – så gör du
3. Vackert mönster
[BILD)
Ett klassiskt sätt att dekorera julskinkan är att skära snygga rutor i ett mönster. Lägg snitten i skinkans fettlager så jämnt som möjligt innan du sätter in den i ugnen. I varje kryss trycker du sedan fast en kryddnejlika. Klart!
4. Avskalat nordiskt
[BILD)
En modernare, avskalad, nordisk känsla skapar de genom att servera skinkan på en vacker skärbräda av marmor eller på ett vitt porslins- eller keramikfat. Strö över timjan och granatäpple.
5. Godare jul med kristyr
[BILD)
En traditionell och lekfull dekoration fixar du enkelt med vanlig kristyr. Spritsa ett rutmönster eller skriv ”god jul”. Blanda florsocker med en äggvita till en tjock smet. Tillsätt ett par droppar ättika och spritsa sedan på skinkan som fått kallna – som Anette Juhlin gör i fina bloggen Justnujusthär.
Läs också: Krämig Janssons frestelse – klassiskt recept
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.