Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Mat & dryck 20 december 2017

Dekorera julskinkan - 5 tips!

Julskinkan har en viktig plats på många svenska julbord. Här är fem idéer på hur du kan dekorera och servera skinkan med extra piff.

Bild 1/5 FOTO: Arla
Bild 2/5 FOTO: Istock
Bild 3/5 FOTO: GMVozd
Bild 4/5 FOTO: Svensk kött
Bild 5/5 FOTO: Justnujusthär

1. Rustikt med träblock

[BILD)

Placera den griljerade julskinkan på en rustik träskärbräda, gärna med en vacker gaffel som underlättar serveringen då du skär. Piffa gärna med små kvistar av gran- eller enris och servera senapen i en vacker skål på sidan.

2. Grönkål och granatäpple

[BILD)

Att servera skinkan på ett vackert fat ovanpå en bädd av grönkål eller gröna blad är ett snabbt sätt att få till det där lilla extra. Garnera med granatäppelkärnor, tranbär eller andra röda bär.

Läs också: Julens saftigaste revbenspjäll – så gör du

3. Vackert mönster

[BILD)

Ett klassiskt sätt att dekorera julskinkan är att skära snygga rutor i ett mönster. Lägg snitten i skinkans fettlager så jämnt som möjligt innan du sätter in den i ugnen. I varje kryss trycker du sedan fast en kryddnejlika. Klart!

4. Avskalat nordiskt

[BILD)

En modernare, avskalad, nordisk känsla skapar de genom att servera skinkan på en vacker skärbräda av marmor eller på ett vitt porslins- eller keramikfat. Strö över timjan och granatäpple.

5. Godare jul med kristyr

[BILD)

En traditionell och lekfull dekoration fixar du enkelt med vanlig kristyr. Spritsa ett rutmönster eller skriv ”god jul”. Blanda florsocker med en äggvita till en tjock smet. Tillsätt ett par droppar ättika och spritsa sedan på skinkan som fått kallna – som Anette Juhlin gör i fina bloggen Justnujusthär.

Läs också: Krämig Janssons frestelse – klassiskt recept

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen