Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Mat & dryck 28 september 2018

Dignande äppleskördar sätter smak på härliga recept

Använd hela äppelskörden och minska matsvinnet. Det tycker stjärnkocken Thomas Sjögren och ser till att skapa recept som använder äpplen på nya goda sätt.

 Thomas Sjögren vann Årets kock 2015. Nu gör han recept med äpple.
Thomas Sjögren vann Årets kock 2015. Nu gör han recept med äpple. FOTO: Svenskt kött

Kocken Thomas Sjögren vann matlagningstävlingen Årets kock 2015 och är väldigt intresserad av att jobba med råvaror i säsong, som till exempel äpplen.

– Mina värderingar handlar om att arbeta hållbart och i säsong samt att motverka svinn. Det finns otroligt mycket mer att göra av den fantastiska rekordstora äppelskörden i år än bara must och äppelpaj. Jag hoppas dessa enkla goda recept inspirerar fler att testa något nytt, säger Thomas Sjögren.

Läs också: Kolla in smarta äppletipsen!

Recept och lokala mathantverkare

 ”Mina värderingar handlar om att arbeta hållbart och i säsong samt att motverka svinn”, säger Thomas Sjögren.
”Mina värderingar handlar om att arbeta hållbart och i säsong samt att motverka svinn”, säger Thomas Sjögren. FOTO: Pressbild

Kocken Thomas Sjögren samarbetar med ölmärket Melleruds och det är med deras hjälp som han tagit fram recepten, de kommer dessutom kunna avsmakas på skördefesten tillsammans med lokala råvaror som korv från Södra Kompaniet och hembakat bröd från Söderberg & Sara.

– På skördefesten i Kivik får vi vara nära det svenska lokalproducerade mathantverket. Att jobba nära lokala aktörer och tänka cirkulärt går verkligen hand i hand med våra värderingar, säger Stefan Garvander, produktchef Melleruds.

Om man inte har möjlighet att vara på plats i Kivik på skördefesten så kan man laga recepten hemma – de är supergoda!

Läs också: Räkröra med äpple och pepparrot – recept!Läs också: Kiviksgurka med äpple och fänkål – recept!Läs också: Äppelsenap med dragon

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen