Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Mat & dryck 5 februari

Efter 55 år – Bregott i nya storlekar

En av mejerikylens trotjänare, Bregott, kommer i nya storlekar. Men smaken är densamma.

 Populärt. Bregott ändrar sina förpackningar, för första gången på 55 år.
Populärt. Bregott ändrar sina förpackningar, för första gången på 55 år. FOTO: Hasse Gänger

Pålägget Bregott lanserades 1969 och finns i dag i många olika varianter. Men storlekarna har alltid varit dessa. Men inte längre!

Efter 55 år är det nu dags för förändringar vad det gäller storleken på paketen i affären. För första gången sedan lanseringen 1969 ändrar tillverkaren Arla nämligen storleken på förpackningarna och de kommer nu finnas i 250, 500 och 750 gram.

– Vi hoppas att de nya storlekarna ska göra det lättare för alla att hitta en förpackning som matchar den egna smörkonsumtionen, säger Antoine Riché, på Arla Sverige, i ett pressmeddelande.

Tidigare har Bregott funnits i två olika förpackningsstorlekar: 300 och 600 gram.

Läs också: Så fryser du in smör

Bregott görs av smör, rapsolja och salt och finns i många olika varianter, alla tillverkas på Götene mejeri. Sedan 2023 finns även Bregott från Växtriket som görs på växtbaserade råvaror.

När Bregott lanserades 1969 så var devisen ”Det enda bredbara som smakar smör” och sedan 1995 har det marknadsförts med de kända kossorna i Bregott-fabriken – en av de mest populära reklamkoncepten i Sverige någonsin.

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen