Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Mat & dryck 27 juli 2017

Fikabloggen - är det här Sveriges godaste blogg?

Tänk att åka runt i Sverige och testa olika fikaställen? Smaka på lokala bakverk och njuta av kaffe från alla möjliga håll i landet? Visst låter det underbart? Det tyckte Louice Evertsson och Susanne Evertsson Grahn också så de startade bloggen Fikabloggen! Mor och dotter som testar kaféer tillsammans!

 Susanne Evertsson Grahn och Louice Evertsson - mor och dotter - har en blogg ihop. Den handlar om att fika!
Susanne Evertsson Grahn och Louice Evertsson - mor och dotter - har en blogg ihop. Den handlar om att fika! FOTO: Fikabloggen

Fikabloggen började med ett genuint intresse för att fika. Fikar man mycket så kan man ju blogga om det också tänkte Louice Evertsson och Susanne Evertsson Grahn.

– Vi har alltid tyckt om att fika mycket! Under våren 2015 hade vi testat oss igenom ett flertal olika kaféer i Jönköping och började skämta om att “vi borde ju starta en blogg där vi recenserar kaféer!”. Nu har vi snart drivit vår fikablogg i 2.5 år, berättar de glatt när de beskriver sin blogg.

Vad är det roligaste med att ha en fikablogg?

– Tro det eller ej, men det roligaste med bloggen är inte allt fika vi får möjlighet att testa – utan det är faktiskt den respons som vi får från våra läsare. Det är många som läser och som kommer med tips på kaféer att testa, och allt engagemang som våra läsare visar gör att det känns värt att fortsätta driva bloggen.

Hur väljer ni vilka kaféer ni ska besöka?

– Mycket beror på tid och plats. På sommaren är det fler säsongskaféer som är öppna, och då passar vi på att besöka dem. I sommar har vi till exempel varit i Norge, i Jämtland och i Skåne, och det har givetvis lett till recensioner. Det varierar hur mycket research vi har gjort om fiken innan vi besöker dem, ibland har vi noga valt ut kaféerna vi besöker, men ganska ofta blir det spontanbesök och då kan man bli glatt överraskad av kaféernas kvalitet!

Vad ska man titta efter när man besöker ett kafé – vad är det som avgör om det är bra eller inte?

– När vi betygsätter utgår vi från ett flertal faktorer: kvalitet på fika och dryck, kundbemötande, prisnivå och själva miljön. Vi tycker inte att ett kafé är bra bara för att de serveras fantastisk cappuccino: utan det krävs mer än så. För att ett café ska hålla en riktigt hög kvaliet är det mycket som krävs: smarrigt fika, trevlig person, god dryck och en trivsam miljö!

Har ni några favoritkakor eller drycker på kaféerna?

Susanne föredrar klassiska bärpajer och gott bryggkaffe, medan Louice istället föredrar spexiga kladdkakor och cappuccino.

Nu har ni bloggat om 100 kaféer – kommer ni fortsätta?

– Vi kommer absolut att fortsätta med bloggen, vi har fortfarande många kaféer kvar att testa och vi tycker att det är en rolig sysselsättning.

Du hittar Fikabloggen här – kolla in deras senaste kafétest!

Fikabloggens 5 favoriter

Ryfors trädgårdscafé i Mullsjö

Carli Choklad i Karlstad

Jolla chokladmakarna i Norrköping

Kivarps gårdsmejeri i Habo

Lounge 385 i Åre

Läs också: 19 retrokaféer som är värda en omväg

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen