Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Mat & dryck 4 november 2021

Första brödet bakat i Polarbröds nya bageri!

Älvsbyn

Nu doftar det nybakt i Älvsbyn i Norrbotten igen. Polarbröd har byggt upp den första etappen av sitt nya bageri.

 Lotta Granberg , Mattias Öberg, och Linda Eriksson är tre av de 42 medarbetare som är tillbaka på jobbet i bageriet sedan slutet av oktober.
Lotta Granberg , Mattias Öberg, och Linda Eriksson är tre av de 42 medarbetare som är tillbaka på jobbet i bageriet sedan slutet av oktober. FOTO: Johan Gunseus

Förra sommaren totalförstördes hela bagerianläggningen i den stora branden. Polarbröd började snabbt återuppbygga bageriet och i slutet av oktober gräddades den första brödkakan i den nya bakugnen.

Fler jobb

Och 42 personer har fått anställning där, 37 i bageriet och fem tjänstemän.

– Branden innebar att vi tappade tre fjärdedelar av vår produktionskapacitet över en natt, att drygt hälften av våra medarbetare förlorade sina jobb och att hjärtat i vår verksamhet gick upp i rök. Det känns otroligt bra att medarbetarna som ska jobba med den nya bagerilinjen nu är tillbaka på jobbet, säger Anders E Johansson VD på Polarbröd.

Polarbröd har också köpt ett femte vindkraftverk i vindkraftsparken Bösjövarden och blir därmed självförsörjande på förnybar energi och producerar till och med ett överskott.

Läs också: Polarbröd börjar resa sig ur spillrorna

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen