Förvara kaffet - bästa råden
Förvarar du ditt kaffe rätt så smakar det bättre och håller längre. Här är några enkla tips som gör din kaffestund ännu härligare.
3,2 koppar om dagen. Så mycket kaffe dricker vi svenskar i genomsnitt. Detta gör oss till Europas näst flitigaste kaffemostrar. Bara finländarna dricker mer kaffe än vi.
Kaffe är känsligt
Men även om vi är mästare på att dricka kaffe så är vi kanske inte världsbäst på att förvara de exklusiva, malda bönorna. Kaffe är nämligen känsligare än du kanske tror och behöver de allra bästa förutsättningar för att den rika aromen ska bevaras.
Ta hand om kaffet
Så vill du få ut det mesta av din kaffestund ska du ta hand om ditt kaffe enligt några enkla regler. Här har du dem:
Kaffets största fiender
• Ljus
• Syre
• Fukt
• Ojämn och låg temperatur
Undvik
Fienderna ovan undviker du om du håller kaffet borta från:
• Kylen
• Frysen
• Köksbänken
Förvara kaffe så här
För att ditt kaffe ska bevara sin arom så länge som möjligt förvara enligt följande:
• Mörkt
• Torrt
• Jämn rumstemperatur
• Originalförpackning i skafferiet är allra bäst för smak och hållbarhet.
• Förslut förpackningen med en plastklämma när du har öppnat och ställ den i en burk med lufttätt lock.
• En glasburk med lufttätt lock fungerar bra även utan originalförpackning. Ställ burken i skafferiet.
• En kaffeburk i plåt duger om du förvarar den i skafferiet.
Läs också: Så enkelt rengör du kaffebryggaren
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.