Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Mat & dryck 20 april 2018

Frasiga pannkakskanter – så lyckas du!

Pannkakor med frasig kant, visst vattnas det i munnen bara man tänker på det? Så här får du till fraset som förgyller din pannkaksmiddag.

FOTO: Istock

Pannkakor är gott nästan varje gång man gör dem, men för att få till den extra lyxen med frasig kant så bör du tänka på följande:

Smeten

Bör vara tunn och handvispad. Du ska undvika att vispa smeten i en köksmaskin. Då blir smeten för luftig och tjock, och pannkaksresultatet kommer påminna mer om amerikanska tjocka pannkakor än den tunna varianten.

Läs också: Perfekt pannkakssmet – lär dig bästa formeln!

När du häller smeten i stekpannan får du inte hälla för mycket utan så att det precis rinner ut i kanten av stekpannan så att smeten blir extra tunn och därmed snabbare frasig.

Stekpannan

I all matlagning är temperaturen A och O. När det kommer till pannkakor bör stekpannan ha en medeltemperatur och inte vara alltför het.

Läs också: Recept – bästa ugnspannkakan med potatis och ost!

Smöret

Smör, smör och smör i pannan. Du ska helt enkelt ha mycket smör i den varma pannan för att få frasigheten!

Kolsyra i smeten?

Visst kan du ha kolsyra i din pannkakssmet för att få till frasiga kanter. Då är du inne i det franska köket och lirar, eftersom det är vanligt när fransmännen steker galette och crêpe som ska vara papperstunna!

Socker i smeten?

Att ha socker i smeten gör också dina pannkakor mer frasiga eftersom du då utför en enkel karamellisering när du steker pannkakorna.

Läs också: Gör pannkakstårtor på 4 härliga sätt!

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs artiklar i säsong

Till toppen