Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Mat & dryck 20 april 2018

Frasiga pannkakskanter – så lyckas du!

Pannkakor med frasig kant, visst vattnas det i munnen bara man tänker på det? Så här får du till fraset som förgyller din pannkaksmiddag.

FOTO: Istock

Pannkakor är gott nästan varje gång man gör dem, men för att få till den extra lyxen med frasig kant så bör du tänka på följande:

Smeten

Bör vara tunn och handvispad. Du ska undvika att vispa smeten i en köksmaskin. Då blir smeten för luftig och tjock, och pannkaksresultatet kommer påminna mer om amerikanska tjocka pannkakor än den tunna varianten.

Läs också: Perfekt pannkakssmet – lär dig bästa formeln!

När du häller smeten i stekpannan får du inte hälla för mycket utan så att det precis rinner ut i kanten av stekpannan så att smeten blir extra tunn och därmed snabbare frasig.

Stekpannan

I all matlagning är temperaturen A och O. När det kommer till pannkakor bör stekpannan ha en medeltemperatur och inte vara alltför het.

Smöret

Smör, smör och smör i pannan. Du ska helt enkelt ha mycket smör i den varma pannan för att få frasigheten!

Kolsyra i smeten?

Visst kan du ha kolsyra i din pannkakssmet för att få till frasiga kanter. Då är du inne i det franska köket och lirar, eftersom det är vanligt när fransmännen steker galette och crêpe som ska vara papperstunna!

Socker i smeten?

Att ha socker i smeten gör också dina pannkakor mer frasiga eftersom du då utför en enkel karamellisering när du steker pannkakorna.

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen