Frasiga pannkakskanter – så lyckas du!
Pannkakor med frasig kant, visst vattnas det i munnen bara man tänker på det? Så här får du till fraset som förgyller din pannkaksmiddag.
Pannkakor är gott nästan varje gång man gör dem, men för att få till den extra lyxen med frasig kant så bör du tänka på följande:
Smeten
Bör vara tunn och handvispad. Du ska undvika att vispa smeten i en köksmaskin. Då blir smeten för luftig och tjock, och pannkaksresultatet kommer påminna mer om amerikanska tjocka pannkakor än den tunna varianten.
Läs också: Perfekt pannkakssmet – lär dig bästa formeln!
När du häller smeten i stekpannan får du inte hälla för mycket utan så att det precis rinner ut i kanten av stekpannan så att smeten blir extra tunn och därmed snabbare frasig.
Stekpannan
I all matlagning är temperaturen A och O. När det kommer till pannkakor bör stekpannan ha en medeltemperatur och inte vara alltför het.
Smöret
Smör, smör och smör i pannan. Du ska helt enkelt ha mycket smör i den varma pannan för att få frasigheten!
Kolsyra i smeten?
Visst kan du ha kolsyra i din pannkakssmet för att få till frasiga kanter. Då är du inne i det franska köket och lirar, eftersom det är vanligt när fransmännen steker galette och crêpe som ska vara papperstunna!
Socker i smeten?
Att ha socker i smeten gör också dina pannkakor mer frasiga eftersom du då utför en enkel karamellisering när du steker pannkakorna.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.