Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Mat & dryck 29 mars 2018

Frysa in bönor - så gör du

Så här enkelt fryser du in bönor. Om temperaturen sjunker utomhus kan det vara dags att ta in dem.

Om du märker att frosten börjar närma sig kan du plocka bönorna och frysa in dem för förvaring. Här ser du hur du gör.

Läs också: Så fryser du in sockerärtor

  • Plocka bönorna innan frosten har kommit.
  • Förväll bönorna först, koka dem i några minuter i lättsaltat vatten, häll av och låt torka.
  • Om du har plats i frysen, häll ut bönorna på en bricka eller en plåt som du sen ställer in i frysen. Då styckfryser du bönorna. Och efter ett dygn kan du ta ut plåten och hälla ner de frysta bönorna i fryspåsar. Då fördelar du bönorna i den mängd som du sedan tror att du kommer vilja använda dem.

Varför styckfryser man? Det blir enklare dagen du vill använda bönorna eftersom de inte har fryst ihop i en klump.

När du blir sugen på bönorna är det bara att ta ut, och hälla direkt ner i grytan! Eller om du vill tina dem så kokar du upp vatten, lägger de frysta bönorna i en skål, häll över det kokande vattnet. Vänta tre minuter – klart!

Läs också: Vill du bli självförsörjande på grönt? Det här behöver du!

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen