Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Mat & dryck 23 augusti 2021

Godare, rödare och mer hållbar sylt – tre tips!

Ett, två tre! Så blir sylten du kokar både godare och snyggare. Gunnar Kjellin på Brunneby Musteri delar med sig av sina bästa tips.

 Vacker färg, god smak och hållbar sylt.
Vacker färg, god smak och hållbar sylt. FOTO: Istock

Att vända de nyss fyllda syltburkarna upp och ner är ett tips som Gunnar Kjellin känner igen, minst sagt.

– Så gjorde vi alltid med våra mustflaskor förr i tiden. Jättebra sätt att få locket sterilt, berättar Gunnar.

Han har dessutom ytterligare tre smarta knep för att göra hemkokt sylt både godare och snyggare.

Läs också: Så gör du must av rönnbär utan press

Gunnars smarta syltknep

1. Kyl ner de heta syltburkarna efter några minuter, först i ljummet vatten och sedan i kallt vatten. Särskilt vissa sylter, såsom jordgubbssylt, blir mycket fräschare och färgen bevaras.

2. Ett annat knep är att fylla burken så mycket som möjligt så att den ska innehålla så lite luft (syre) som möjligt.

3. Tillsätt en gnutta askorbinsyra (C-vitamin) i sylten. Det hjälper ytterligare.

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen