Halland är hetast i världen
Åk till Halland och ät! Den uppmaningen ger världskända matmagasinet Eater när de tipsar om de bästa ställena i världen när det gäller mat.
Det räcker med att åka till Halland om man vill äta mat som är bland den bästa i världen. I varje fall när matmagasinet Eater ger tips om de bästa matplatserna i hela världen.
Bland storheter som italienska Sardinien, brittiska Cambridge och amerikanska Albuquerque tar Halland plats bland matmetropolerna i världen.
Några matställen att besöka
Kustbageriet i Varberg, Lis mejeri i Långås och pizzerian Lilla Napoli i Falkenberg bidrar alla till topplaceringen och det är många matställen förutom dem som nämns. Så här beskriver Eater Halland i sin text:
”The county, a bit bigger than Delaware, has a long and proud history of farming and food production. The landscape of rolling hills, grain fields, grazing cattle, deep forests, mighty rivers, and beautiful coastline provide every restaurant with a well-stocked pantry and fridge.”
Matskribenten Per Styregård, som skrivit texten, säger till Sveriges Radio att det är mycket som hänt som gett Halland sin matkvalitet.
– Det har hänt mycket på kort tid, säger han till P4 Halland och lyfter fram samarbetet mellan odlare och olika matkreatörer i länet som nyckeln till framgång.
Räkna med mängder av mat-turister till Halland i sommar, Eaters läsekrets är både stor och väldigt intresserad av mat. Du hittar artikeln med den halländska hyllningen här.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.