Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Mat & dryck 13 januari

Halland är hetast i världen

Åk till Halland och ät! Den uppmaningen ger världskända matmagasinet Eater när de tipsar om de bästa ställena i världen när det gäller mat.

 Himmelskt. Pizzan som serveras på Lilla Napoli har nått världsrykte.
Himmelskt. Pizzan som serveras på Lilla Napoli har nått världsrykte. FOTO: Istock

Det räcker med att åka till Halland om man vill äta mat som är bland den bästa i världen. I varje fall när matmagasinet Eater ger tips om de bästa matplatserna i hela världen.

Bland storheter som italienska Sardinien, brittiska Cambridge och amerikanska Albuquerque tar Halland plats bland matmetropolerna i världen.

Några matställen att besöka

Kustbageriet i Varberg, Lis mejeri i Långås och pizzerian Lilla Napoli i Falkenberg bidrar alla till topplaceringen och det är många matställen förutom dem som nämns. Så här beskriver Eater Halland i sin text:

”The county, a bit bigger than Delaware, has a long and proud history of farming and food production. The landscape of rolling hills, grain fields, grazing cattle, deep forests, mighty rivers, and beautiful coastline provide every restaurant with a well-stocked pantry and fridge.”

Matskribenten Per Styregård, som skrivit texten, säger till Sveriges Radio att det är mycket som hänt som gett Halland sin matkvalitet.

– Det har hänt mycket på kort tid, säger han till P4 Halland och lyfter fram samarbetet mellan odlare och olika matkreatörer i länet som nyckeln till framgång.

Räkna med mängder av mat-turister till Halland i sommar, Eaters läsekrets är både stor och väldigt intresserad av mat. Du hittar artikeln med den halländska hyllningen här.

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen