Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Mat & dryck 14 mars 2019

Här är nya läsken som smakar påskägg

Dragéägg är påskgodiset som fyller ut och ger tyngd åt påskägget. Det sockersöta skummet med hårt hölje och glada färger kommer nu i läskform.

 Läsk med smak av dragéägg är Vasa bryggeris påskiga nyhet.
Läsk med smak av dragéägg är Vasa bryggeris påskiga nyhet.

Dragerade skumägg är Vasa bryggeris nya läsk som ska ta upp kampen mot den älskade påskmusten.

I ett pressmeddelande skriver de att dragerade skumägg har varit en betydande del av svenskt påskfirande sedan 1920-talet. Läsken ingår i bryggeriets sortiment ”gammeldags”.

”Smaken kan beskrivas som balanserad och lagom söt. Serverad väl kyld och i ett glas med krossad is blir den ett måste på påskbordet”, säger vd Niclas Nilsson i pressmeddelandet.

Läs också: Forskarnas varning: Light-läsk kan vara skadligt för hälsan

Andra knasiga läsksmaker

Läsk med smak av godis, glass och bakverk är en vårig trend 2019.

The Nordic Soda Company från Norrköping släppte nyligen en burkläsk med smak av jordgubbstårta under varumärket Dirtywater Fox.

Carlsberg Sveriges klassiker Zingo har samtidigt kommit en i lightvariant med smak av sorbet.

Mer säsongsbunden dricka

Läsken med smak av dragéägg säljs i fullsockrad variant på 150 cl PET-flaska. Dragéägg är inte den första påsksmaken att komma i form av dryck.

För två år sedan släpptes energidrycken Nocco med smak av skumhare. Drycken som var sockerfri och innehöll koffein smakade banan och skumgodis.

Inför jul släppte Vasa bryggeri en uppmärksammad skumtomteläsk.

Den välsorterade läskaffären Soda Nation Hornstull i Stockholm sålde en egenproducerad lusseläsk. Samma läskaffär skapade ”kanelbullesoda” inför Kanelbullens dag i höstas.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen