Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Mat & dryck 26 maj 2017

Här är Sveriges bästa cider

Vem gör den bästa cidern i Sverige? Ja, det avgjordes av en smakstark jury som testade cider från en mängd cidermakare runt om i Sverige. Vinnaren är...

Den svenska cidern får fler och fler producenter och många varianter går numera att hitta i butiker och restauranger. För att stärka utvecklingen, och för att cider är så gott!, så ställde Spritmuseum till med svenska mästerskapen i cider.

Det var inte en dag för tidigt för intresset var stort – inte mindre än 130 flaskor skickades in från stora delar av Sverige.

– Vi är överväldigade över det stora intresset, säger Helen Ericsson Sandlund, programansvarig på Spritmuseum. Det är första gången som vi arrangerar tävlingen och det har varit spännande att få prova alla olika sorter som vi fått in och se vad som är på gång i landet både hos producenterna och amatörer.

Bästa cidern i Sverige

Efter att juryn hade testat sig igenom all cider så var det följande drycker som ansågs vara bäst i klassen.

GULD i klassen torr till halvtorr:

Definitely cider, Fruktstereo, Malmö

Motivering:

Mer än bara intressant. Det här är både gott och eget i en stil som mycket väl skulle kunna vara den svenska.

GULD i klassen söt:

Rimfrost, Hornudden

Motivering:

Fantastiskt kul att prova fler ciders i den frystorkade stilen. Doftmässigt intressant och smakmässigt komplex med allt från torkade fallfrukt till barlye wine-aromer. Kola, knäck och hemmasnickrad äppelkaka.

Sammanlagt anmäldes 55 olika cider till producentklassen och 80 olika cider till amatörklassen.

Läs också: Mer om cider på Land.se – kolla här

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen