Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Mat & dryck 6 september 2022

Här hittar du bästa honungen i Sverige

Honung är inte bara gott och nyttigt, det är också en råvara som blir mer och mer populär bland matlagare. För att stötta detta ökande intresse så finns nu de bästa honungsbutikerna i Sverige utsedda så att alla honungsälskare kan hitta ännu bättre honung.

 Stolta mottagare av priset för bästa honungsbutik.
Stolta mottagare av priset för bästa honungsbutik. FOTO: Biodlingsföretagen

Det ökande intresset för honung av olika slag går hand i hand med intresset för närodlad mat och synen på biologisk mångfald. Enligt Biodlingsföretagarna så är honung en outnyttjad resurs som inte bara ger god smak utan också ger skäl till att bevara odlingslandskapets mångfald som ger honungen dess olika smaker.

– Butikerna kan koppla honungens smaker till regionens unika flora och har också möjlighet att ta ställning för ökad hållbarhet genom att stötta honungsbinas pollinering av lokala grödor, säger Anna Lind Lewin, kommunikationsansvarig på Svenska Bin.

Läs också: 8 bra saker med honung

Årets bästa honungsbutiker 2022

För att stötta de butiker som tar honungen på allvar på riktigt så har Biodlingsföretagarna utsett årets bästa honungsbutiker 2022 och det är butiker som på eller annat sätt visat på den fina råvara som honung är på många olika sätt.

Butikerna som fått utmärkelsen i år i är de följande. Observera att samtliga av butikerna har fått utmärkelsen på samma nivå, det är alltså inte en rangordningslista.

Grattis till alla!

  • Petersborgs gård, Skåne
  • Honungsriket, digital butik
  • Sjöfallets Honung & Musteri, Östergötland
  • Gustaf och Linnea, Gotland
  • Paul Taylor lanthandel, Sundbyberg
  • Rot Butik & Kök, Stockholm

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen