Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Mat & dryck 2 oktober 2019

Icas försäljning av mjölk ökade efter Oatlys kampanj

Ica ökade försäljningen av mjölk veckan efter Oatlys kampanj med motsvarande tiotusentals glas mjölk. Det är även tusentals fler kunder som köpte mjölk jämfört med veckan innan.

 Ica ökade sin mjölkförsäljning efter Oatlys Spola mjölken-kampanj.
Ica ökade sin mjölkförsäljning efter Oatlys Spola mjölken-kampanj. FOTO: Istock

Ica Sveriges analysavdelning har tittat på hur försäljningsutvecklingen såg ut för mjölk under vecka 38, det vill säga veckan efter Oatlys uppmärksammade Spola mjölken-kampanj.

Tusentals liter mer sålda

Det visade sig att kunderna inte köpte mindre mjölk – tvärtom ökade försäljningen med flera tusen liter. Många tusen fler hushåll i alla åldersspann köpte dessutom mjölk jämfört med veckan innan. Det här skriver Land Lantbruk.

– Det var uppenbart att Ica-kunderna inte spolade mjölken, utan det såldes mjölk motsvarande tiotusentals glas runt om i landet, så det verkar som att människor snarare tog ett glas extra till mellanmålet, eller lagade pannkakor en extra gång. För oss som värnar det svenska lantbruket var det självklart roligt, säger Maria Slars Paulsson, kategorichef för mejeri på Ica Sverige.

Läs också: 12 livsmedel du INTE ska förvara i kylen

Viktigt med ett svenskt lantbruk

Av marknadsskäl anger man inte exakt hur många tusen liter mer som sålts men Slars Paulsson säger att det för Ica är viktigt med en bra balans – både när det gäller att minska utsläppen från jordbruket, men också att det svenska lantbruket får hela landet att leva och bidra till den biologiska mångfalden.

– Sveriges bönder har en särskild plats i Ica-hjärtat och även om det kanske inte var syftet med kampanjen så pratade människor om mjölk och om vikten med bra villkor för det svenska lantbruket och det gjorde säkerligen att en del kunder la en extra liter mjölk i korgen, säger Maria Slars Paulsson.

Läs mer om den ökade mjölkförsäljningen på Land Lantbruk. Läs också: Så enkelt gör du din egen havredryck

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen