Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Mat & dryck 14 juni 2019

Ikea tar tunnbrödet ut i världen

Svenska köttbullar är ikoniska tack vare Ikea. Nu kommer möbeljättens nästa satsning på svensk mat i världen - tunnbrödsrullar!

 Tunnbrödsrullar ska bli en succé i världen, hoppas Ikea.
Tunnbrödsrullar ska bli en succé i världen, hoppas Ikea. FOTO: Mostphotos

– Ute i världen är folk jättenyfikna på allt som är typiskt svenskt, säger Alexander Magnusson, Ikeas konceptutvecklare till Market.

Tunnbrödsrullar fyllda med kallrökt lax och äggsallad, eller vegobullar, mosade gröna ärtor och ärtskott ska därför börja säljas i samband med att Ikea öppnar nya mindre citybutiker i städer världen över.

Läs också: Så bakar du traditionellt barkbröd

Ikeas citybutiker

Den klassiska korvmojsrullen med potatismos, korv och räksallad står förstås också på menyn.

– För den som inte är bekant med typiskt svenska mattraditioner kan det låta som en något märklig kombination men när man väl smakar blir det kärlek direkt, säger Alexander Magnusson.

Tunnbröden ska gräddas i portabla pizzaugnar och bakas på rågsikt och specialvetemjöl. Kryddningen blir även den klassisk: Anis, fänkål och korianderfrön.

Sylt och grädde i dessertrullen

För det sötsugne kommer Ikea även att sälja en dessertrulle med grädde, sylt och färska jordgubbar.

I veckan som gått har snabbmatsidéen testats i en pop up-butik i Malmö.

– Vi ville hitta ett bra koncept som funkar nu när Ikea expanderar med mindre butiker inne i städer. Nu testar vi att det även funkar i praktiken, säger Alexander Magnusson.

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen