Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Mat & dryck 22 september

Storsatsning ska leda till mer svenskt på tallriken

Nu blir det ännu mer svenskt i din affär. Från Sverige-veckorna har kört i gång i din butik och det blir ännu lättare att hitta god svensk mat.

 Håll utkik efter tre olika märken när du handlar i butiken.
Håll utkik efter tre olika märken när du handlar i butiken.

– Det är viktigare än någonsin att välja svenskt. När du väljer Från Sverige-märkt bidrar du till en stärkt svensk försörjningsförmåga. Det är trygg och säker mat som gör gott i magen på mer än ett sätt, säger Lotta Hovhammar som jobbar på Svenskmärkning och Från Sverige.

I dag märker över 200 företag sina produkter med Från Sverige-märket och det finns omkring 12 000 produkter som är godkända för Sverige-märket.

Läs också: Därför är det viktigt att välja svenskt

Svenska råvaror till alla rätter

”Välj svenskt när du handlar – laga all världens mat” – så heter kampanjen som just nu syns i Sveriges affärer. Tanken är att vilken mat man än ska laga, med klassiska eller exotiska smaker, så ska råvarorna komma från Sverige. Viktigt för smakerna och viktigt för svensk matproduktion. Är du nyfiken på Sverige-veckorna?

Läs mer här. …

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen