Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Mat & dryck 25 januari

Minska matsvinnet - 5 smarta tips

Det blir bättre och matsvinnet minskar, men vi kan göra mer. Upp till kamp för klimat och plånbok! Här är 5 smarta tips som hjälper dig på vägen.

 Torrt bröd blir ströbröd som går i köttbullssmeten.
Torrt bröd blir ströbröd som går i köttbullssmeten. FOTO: Katarina Ekeström

Analysera mera

Vilka är dina svinnfällor? Bästa tipset kan vara att lokalisera vad som faktiskt åker i soporna. Vanligast är mjukt bröd, frukt och grönsaker.

Städa kylen och bered plats

Gör en kylstädning med avsatt plats för det som ska ätas först. Med fri sikt kanske du inte köper den där femte burken tacosås.

En middag med plock

Rester står högt på svinnlistan och där behövs en plan. En veckans plockmiddag kanske eller ett par standardrecept som passar restanvändning. Omelett, paj eller gratäng.

Använd din kompetens

Använd dina sinnen, dofta och smaka snarare än att bara gå på bäst-före-datum.

Glöm inte och frys

Utnyttja frysen! Det halvtorra brödet kan frysas innan det går ner i köttbullsmeten som smulor, övermogna, frysta bananer är perfekt i smoothie, risresten är grunden i en wok. Trixet är att inte glömma dem.

Läs också: Ta vara på överblivet kaffe – 5 tips

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen