Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Mat & dryck 12 juni 2017

Nu avgörs det - blir det mycket jordgubbar till midsommar

Två veckor kvar till midsommar och det är nu som jordgubbarna ska mogna. Men hinner de bli klara?

 Jordgubbar till midsommar är självklart - men hur mycket blir det det?
Jordgubbar till midsommar är självklart - men hur mycket blir det det? FOTO: Niklas Kämpargård

Det är den kalla och torra våren som har ställt till det för jordgubbsodlarna och som gör att de inte riktigt kan säga hur det blir med jordgubbarna till midsommar.

– Det är väderleken som bestämmer väldigt mycket. Tillgången inför midsommar finns, men hur mycket det blir avgörs den sista veckan, säger Magnus Engstedt, bärrådgivare vid Bärfrämjandet, till TT som ATL rapporterar om.

Krävs både värme och sol

Enligt ATL skördas det varje år omkring 15 miljoner ton jordgubbar i Sverige och för att få mycket bär så krävs det rikligt med sol och rikligt med värme.

Och även om det garanterat kommer finnas svenska jordgubbar till midsommar så är det nu som det avgörs om det blir mycket eller lite.

För alla jordgubbsälskare är valet självklart – sol och värme vill man ha för att få så många gubbar som möjligt till midsommar!

Läs också:Så lyfter du jordgubbsodlingen till nya höjder

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen