Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Öl 29 november 2017

Bryggeriet i Revsund tar hjälp av fjällturismen

Det började i en bastu. Men sedan har allt gått fort för Revsund Brewery. Nu ska fjällturismen hjälpa till att ta bryggeriet till nästa nivå.

 Tommy Jonasson är en av två personer bakom växande Revsunds Brewery.
Tommy Jonasson är en av två personer bakom växande Revsunds Brewery. FOTO: foto ronny karlsson

Duon Tommy Jonasson och Henrik Spansk har gjort en spännande resa med sitt bryggeri. För ett år sedan började man i väldigt liten skala när man hade ett litet bryggeri placerat i en bastu.

Ganska snabbt växte de ur bastun och flyttade så att de blev granne i Pilgrimstad med Jämtlands Bryggeri, som är länets klart största bryggeri. Men Revsunds Brewery bara fortsätter att växa.

– Det börjar bli fullt här också, säger Tommy Jonasson.

Läs också: Revsund – den lilla orten med det stora ölintresset

Brist på tid

Under den senaste tiden har de haft ett bryggverk på 200 liter och nu köper de in ett till likadant. Dessutom blir det ett gäng nya tankar som ger en total jäskapacitet på 4000 liter.

– Nu har vi utrustning så vi klarar oss ett tag, det är tiden som inte riktigt räcker till. Vi har båda ett heltidsjobb och lägger nästan varsin heltid även på bryggeriet, säger Jonasson.

Både han och Henrik Spansk och räknar med att fortsätta att gasa på med bryggeriet.

Läs också: Ölpionjären som vill underlätta för svenska bryggerier

Mål på 20 000 liter

– Vi kommer att sälja mellan 7 000 och 8 000 liter i år, men då har vi sålt det mesta under de senaste månaderna. Vi borde kunna nå mellan 15 000 och 20 000 liter under nästa år, säger Jonasson.

Inte minst är det försäljning till de många ölställen som finns i fjällvärlden som känns intressant.

– Många fjällanläggningar vill ha lokalproducerat och det passar oss perfekt. Dessutom kommer vi att ha fem öl på Systembolaget från december och då går dessutom alla att beställa, säger Jonasson.

Högsäsongen närmar sig med stormsteg i fjällvärlden och sedan blir det intensiva månader ända fram till påsk och kanske lite till. Då lär det inte bli mindre efterfrågan på deras öl. Och inte mindre jobb i bryggeriet heller.

Läs också: Fjällvärlden lockar allt fler

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen