Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Öl 14 juli 2017

De googlade sig fram till sitt nystartade bryggeri

Via Google kan man lära sig mycket. Bland annat att brygga öl. Nu har Gustaf Ahlin bryggeriet This Is How i Piteå. Bland annat efter att googlat sig fram till hur han vill göra sin öl.

 Fredrik Nilsson, Gustaf Ahlin och David Wellborg har precis startat bryggeriet This Is How i Piteå.
Fredrik Nilsson, Gustaf Ahlin och David Wellborg har precis startat bryggeriet This Is How i Piteå. FOTO: Markus Tiburzi

”How to brew” lär ha varit något som Gustaf Ahlin sökte en hel del på i sin resa mot att bli en bättre bryggare. Det var nämligen via Google som han lärde sig mycket av det han kan i dag.

– Jag är helt självlärd och har läst massor. Nu tror jag att jag vet, i alla fall hur jag vill göra, säger han.

Bryggeriet har han startat tillsammans med Fredrik Nilsson och David Wellborg. Målet är först och främst att ta plats på den lokala marknaden i Piteå. En marknad som enligt Ahlin börjar bli alltmer mogen för hantverksöl.

– Det finns ett växande ölintresse i Piteå. Från att ha varit noll har det gått framåt och det finns barer och restauranger som satsar på kvalitet. Dessutom startades Pite Bryggeri för två år sedan det har absolut hjälpt till, säger Ahlin.

Amerikansk öl inspirerar

USA har varit en stor inspiration till hans öl och det kommer att vara mycket humle i de flesta av bryggeriets öl. Tre grundöl ska först tas fram men därefter är tanken att experimentera och prova sig på nya saker.

– Vi vill gärna vara en del av ölutvecklingen, menar han.

Med ett bryggverk på cirka 320 liter ska trion klara sig inledningsvis, men det är ingen hemlighet att det finns planer på att bli större än så.

– Så är det. Men vi vet inte riktigt ännu vart det här kommer att ta vägen, säger han.

Läs också: Jämtlands bryggeri – på väg mot nya framgångar

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen