Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Öl 27 december 2017

Nytt bryggeri drivs med högmod - tar plats på säteri

Nu ska det före detta säteriet på västkusten bli bryggeri. Ambitionerna är högt satta vilket märks i namnet på bryggeriet - Hybris Brewery.

 Hybris Brewery är bryggeriet som har stora ambitioner redan från start. Daniel Johansson ser fram emot att brygga ölen på sitt eget bryggverk.
Hybris Brewery är bryggeriet som har stora ambitioner redan från start. Daniel Johansson ser fram emot att brygga ölen på sitt eget bryggverk. FOTO: Ronny Karlsson

Det är på Gullbringa Säteri mellan Kungälv och Marstrand som det installeras ett bryggeri och planen är att vara i gång under det första kvartalet av 2018.

Hybris Brewery släppte sina första öl i det lokala sortimentet för en tid sedan, men så här långt har det handlat om kontraktsbryggning i väntan på en egen anläggning.

– Vi har bryggt hos Carlstad Bryggeri och ölen har varit så populär att den varit efterfrågad på lokala systembolag, säger Daniel Johansson.

Han är en av fyra personer bakom bryggeriet och de andra tre är Robert Wattjersson, Lennart Krüger och David Tellstedt.

– Bolaget bildades för två år sedan och fram tills nu har vi funderat mycket på vad vi vill vara. Nu känner vi oss redo, säger Johansson.

Vill satsa stort från början

När många andra väljer att satsa ganska litet från början, vill Hybris Brewery spänna bågen lite mer.

– Det blir ett bryggverk på 1000 liter från start och sedan ett antal tankar. Vi hoppas på att ha mellan 8 000 och 10 000 liter i tankar hela tiden men det tar ju ett tag innan det blir full fart på produktionen, säger Johansson.

Läs också:

Framåtanda ska driva bryggeriet framåt

Just nu håller man på att färdigställa lokalerna vid Gullbringa Säteri lite väster om Kungälv. Om ett par månader ska bryggningen inledas, och satsningen ska vara rejäl.

– Flera av oss har ganska många idéer. Det ligger bakom vårt namn också. Vi är entreprenörer och vill framåt. Hybris ska stå för framåtanda, säger Johansson.

När bryggverket är på plats ska det också byggas upp ett arbetssätt för leveranser och annat. När allt är på plats är planen att produktionen ska vara ganska stor.

– Vi kommer inte att sikta på att brygga en massa olika sorter hela tiden. Vi vill brygga sådant som vi gillar och som vi vet är efterfrågat, säger Johansson.

Fotnot: Hybris kan ses som en synonym till övermod eller storhetsvansinne. I det antika Grekland innebar hybris att människor jämförde sig med gudar.

Läs mer: Land testar godaste alkoholfria ölen till jul

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen