Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Öl 28 juni 2017

Revsund - den lilla orten med det stora ölintresset

Samhället Revsund i Bräcke kommun har knappt 100 invånare. Men där finns två bryggerier och i helgen satsas det på ölfestival.

 Henrik Spansk och Tommy Jonasson är killarna bakom Revsund Brewery. Jonasson är också ansvarig för den ölfestival som genomförs i det lilla samhället i helgen.
Henrik Spansk och Tommy Jonasson är killarna bakom Revsund Brewery. Jonasson är också ansvarig för den ölfestival som genomförs i det lilla samhället i helgen. FOTO: Privat

Det är Tommy Jonasson, ordförande i Revsunds Byalag och grundare till Revsund Brewery, som ligger bakom festivalen.

– Vi har haft en sommarfest i byn i många år. Nu bygger vi ut den och har en ölfestival under fredagen, säger Jonasson.

Den lilla byn ett par mil sydost om Östersund har faktiskt två bryggerier. Förutom Revsund ligger där också Bakgårdens Bryggeri.

– Räknar du hela Bräcke kommun är vi tre stycken. Där finns Jämtlands Bryggeri i Pilgrimstadvockså men de är ju lite större, säger Jonasson.

Sex bryggerier på plats

Sammanlagt sex bryggerier finns med när festivalpremiären sker på fredag. Förutom de tre nämnda finns även Jemtehed & Brande, Räven & Skatan samt Reinklou Ranch med.

– Vi kommer att ha med fem eller sex olika öl, men Reinklou är helt nya och det här blir deras premiär, säger Jonasson.

Hoppas på bättre väder

Förhoppningen är att locka många besökare och bland annat bussas besökare från Östersund. Fjolårets siffra ska slås även om den var imponerande med tanke på förutsättningarna.

– Det spöregnade under hela sommarfesten och vi hade ändå 300 besökare. Vi hoppas på lite bättre väder i år även om prognoserna ser lite dystra ut, säger Jonasson.

Ölprovning med öl från lokala bryggerier

Under ölfestivalen genomförs också en ölprovning där de intresserade får prova ett öl från varje bryggeri och dessutom får chansen att lära sig mer om ölets grunder.

På lördag genomförs den vanliga sommarfesten där det blir familjeaktiviteter på dagen och sedan en countryfestival på kvällen.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen