Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Öl 18 december 2017

Trendigt med alkoholfri öl

En öl till julbordet och sedan ta bilen hem? Land listar de bästa alkoholfria alternativen som erbjuds på Systembolaget.

 Fem alkoholfria alternativ som kan hittas på Systembolaget.
Fem alkoholfria alternativ som kan hittas på Systembolaget. FOTO: Foto: Systembolaget

Trenden med alkoholsvag öl växer sig allt starkare i Sverige. Väldigt många bryggerier har numera en folköl att erbjuda dagligvaruhandeln och även när det gäller alkoholfria alternativ växer antalet öl.

Läs också: Därför väljer du självklart svensk julskinka!

Vi tog en titt på utbudet på Systembolaget och kan konstatera att de alkoholfria julölen som går att rekommendera inte är speciellt många. Men trots det går det att få till en bra variation med olika ölstilar till julbordet.

Här tipsar vi om två öl som marknadsförs som alkoholfria julöl, men på listan finns också en humlig öl, en veteöl och något så ovanligt som en alkoholfri stout. Med de här fem alternativen kan du vara med och skåla under julen och känna dig trygg med att ta bilen hem när det blir aktuellt. Och det går ju faktiskt att dricka alkoholfritt även om man inte ska köra bil.

Läs också: Ät julbord med gott samvete

Fem goda alkoholfria öl till julbordet:

Mikkeller Drink´in The Snow, 33 cl, 16,90 kr, 0,5 %

Ett ganska maltfokuserat och brödigt öl med fruktiga toner och en balanserad humle. Ett bra alkoholfritt alternativ som dessutom passar bra till ganska många rätter på julbordet.

Nils Oscar Julöl Alkoholfri, 33 cl, 15,90 kr, 0,5 %

Ölet har en lätt örtig smak, mörkt bröd med grästoner och en viss humlebeska. Helt okej.

Brewdog Nanny State, 33 cl, 16,90 kr, 0,5 %

Skottarna bakom Brewdog har gjort det här alkoholfria ölet ganska länge och det håller sig bra fortfarande. Ganska humlefokuserad med lite örter och lite frukt. Passar bra med ett glas av denna när du till exempel ska äta Jansson Frestelse.

Paulaner Hefe Weissbier, 50 cl, 13,90, 0,5 %

Ganska frisk och en del frukt, toner av banan och lätt kryddig. Funkar bra till fisk och skaldjur, men även till fetare mat.

Big Drop, 33 cl, 19,90, 0,5 %

Alkoholfria stouts dyker inte upp ofta på marknaden, men nyligen släpptes faktiskt ett sådant öl på Systembolaget. Big Drop är behagligt rostad men toner av kaffe och kakao. Överraskande smakrik och den här kan passa bra till ostbrickan eller kanske desserten.

Läs också: Julmusten – en skum historia

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen