Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Mat & dryck 25 januari

Ostfestivalen 2023 - nu är det dags

Blott Sverige svenska ostar har. Osttraditionen i Sverige är stark och de senaste åren har utvecklingen av svenska ostar varit otrolig. Detta kan du uppleva om du besöker Ostfestivalen den 10-12 februari - på plats finns uppåt 50 olika utställare och massa ostar av alla de slag. Som prenumerant av tidningen Land kan du dessutom gå in för halva priset på söndagen.

4 höjdare på festivalen

Bredsjö mjölkfår – fårost av yppersta klass. Bredsjö Blå och Bredsjö Hård brukar få de flesta ostälskare på fall, testa dem! Här finns ost-makande sedan mer än 30 år tillbaka och det märks – kvalitet i varje ostbit!

Arla Unika – smaker av många slag. Arla Unika gör ostar som smakar lite mer. Här hittar du en väldig bredd från det stora mejeriet och du kommer överraskas – det är ett som är säkert.

 Bredd på smakerna. Ostar från Arla Unika finns att smaka på Ostfestivalen.
Bredd på smakerna. Ostar från Arla Unika finns att smaka på Ostfestivalen. FOTO: Joel Linderoth

Ostmakeriet på Rindö – energi för två! Anna Kälvebrand på Ostmakeriet satsade på osten och det lyckades! Missa inte hennes ostar på festivalen!

Gäsene mejeri – lång tradition. 24 bönder äger mejeriet och der är böndernas mjölkgårdar som ger råvaran – tala om att ha kontroll på produkten! Alltid goda ostar med några specialare som du måste smaka!

Svenska ostklassiker – ost på licens

Klassiska svenska ostar som Präst, Herrgård och Grevé får bara tillverkas i Sverige, av svensk mjölk. Varumärkena är licensierade och bara de som har licensen får tillverka ostarna. Licens för att producera svensk hårdost under varumärkena ovan har Arla, Skånemejerier, Norrmejerier och Falköpings Mejeri – testa dem på festivalen.

Ostkaka i två versioner

Den svenska ostkakan finns i två varianter, dels den från Småland och dels den från Hälsingland. På Ostfestivalen kan du smaka båda och det bästa är att du inte behöver välja, du kan tycka om båda lika mycket!

Gå för halva priset på söndagen

Tidningen Land är mediapartner till Ostfestivalen som hålls på Münchenbryggeriet i Stockholm den 10-12 februari. Som prenumerant av tidningen Land har du möjlighet att gå på festivalen för halva priset på söndagen den 12/2 – med talong som finns i tidningen (nummer 4 2023) eller kod går du 2 för 1.

Använd koden Land när du köper din biljett på Ostfestivalens sajt. På sajten hittar du allt du behöver för att förbereda ditt besök.

Välkommen att smaka på svenska ostar!

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen