Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Mat & dryck 14 februari 2018

Ostfestivalen - lyckan för en ostälskare

Ostfestivalen kommer tillbaka, den här gången med ännu godare ostar än vanligt. Dessutom är utställarna många fler än tidigare - den svenska osten är på frammarsch.

Ostälskare från hela Sverige kommer till Ostfestivalen när den hålls i dagarna tre mellan den 16-18 februari. Utbudet av ostar är enormt och många av ostarna är sådana som man inte hittar i den vanliga ostdisken.

Läs också: Därför väljer vi Västerbottenost till pastan framför parmesan

– Vi har ostar från nästan varje svenskt landskap på festivalen och det är underbart, vi är ju hela Sveriges ostfestival, säger Erik Flygt som är ostgeneral och som ser till att allt funkar. I år har vi 44 utställare och det är nytt rekord, fortsätter han i en paus av byggandet av alla montrar.

Tävlingar i ost

Ostfestivalen hålls på Münchenbryggeriet i Stockholm och fredag till söndag är det full fart på ostsmakandet, ostprovandet och osttävlandet – de bästa ostarna i en mängd olika kategorier som koras.

– Det är en fantastisk upplevelse att vara med i ostjuryn och smaka goda ostar från hela Sverige, säger Joel Linderoth, publisher på Land, som sitter med i ostjuryn och som verkligen njuter av alla ostar som kan avsmakas på festivalen.

– Land är dessutom mediapartner till hela festivalen och kommer ha en monter på festivalen, fortsätter han.

Läs också: Din stora ostguide – här görs din lokala ost

Många provningar på festivalen

Under årets festival erbjuds en mängd olika provningar med varierande tema: historien om västerbottenost, ost och öl med bryggeriet Organic smash, ostprovning med Eldrimner och ett stort antal olika vin- och ostprovningar som brukar vara väldigt populära – det gäller att boka dem i tid.

Carina Löfgren som är chefredaktör på Land är den som håller samman allt och som är både konferencier och moderator på festivalen.

– Jag älskar Ostfestivalen och njuter verkligen av att få vara med på denna högtidsstund, säger Löfgren som man kan träffa i Lands egen monter mellan alla uppdrag på festivalen.

Många kändisar i Lands monter

I samma monter kan du även träffa Lands egen recept-drottning, Caroline Hofberg, och Lands vin-expert Håkan Larsson. Caroline Hofberg är på plats både lördag och söndag och Håkan Larsson kommer på besök på söndag med sina allra bästa vintips till svenska ostar. Vad annat kan man tänka sig på en svensk ostfestival?

Läs också: Så ystar du din egen hårdost – steg för steg

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen