Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Mat & dryck 30 januari 2017

Rösta fram namnet på Sveriges nya hårdost

Nu har du chansen att vara med och ge namn till Sveriges nya hårdost. Läs hur du gör här!

FOTO: ICA Buffé

Den nya osten håller just nu på att ystas och kommer inte finnas till provsmakning förrän i höst men namnet på osten kommer att offentliggöras på Ostfestivalen den 17-19 februari. Och du kan vara med och rösta fram namnet!

Efter att över 3000 förslag på namn kommit in till juryn så har fyra varianter valts ut; Yster, Meja, Gryning och Folke. Nu kan du rösta på ditt favoritnamn och motivera varför den nya osten ska heta just så. Senast den 31 januari ska du ha röstat och röstar gör du här.

Vad ska osten heta?

Så här beskrivs den nya osten enligt ICA som är med och tar fram den:

”Den nya osten har en svag doft av malt, tydlig doft av kola/karamell. Tydlig fräsch syrlighet som möter den karmelliserade sötman. Gräddig eftersmak. Detta efter fyra månaders lagring; ytterligare ett par månader på hyllan väntar, vilket fackfolket kallar mellanlagrad.”

Frågan är alltså, vad ska den heta?

Och du kommer väl på Ostfestivalen? Biljetterna köper du här!

Relaterade artiklar

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen