Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Mat & dryck 8 november

Så får du krispigt bacon

Gillar du bacon som är riktigt krispigt? Här är det perfekta tipset – utan matos.

 Bacon blir krispigt och härligt knaperstekt när du steker dem i ungen.
Bacon blir krispigt och härligt knaperstekt när du steker dem i ungen. FOTO: iStock

Skippa stekpannan och slå på ugnen istället om du gillar krispigt bacon.

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 220 grader.

2. Lägg dina baconskivor på en plåt med bakplåtspapper.

3. Stek i cirka 8 minuter mitt i ugnen. Tänk på att ugnar är olika, så tiden kan variera någon minut.

4. När du tycker att dina baconskivor ser härligt knapriga ut så tar du ut dem ur ugnen.

5. Låt baconskivorna rinna av på hushållspapper så att skivorna blir av med överflödigt fett.

Läs också: Rotfruktspaj med knaperstekt bacon

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen