Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Mat & dryck 28 augusti 2018

Så fryser du in plommon – 2 enkla sätt

Har du fått stor skörd och kokat sylt så det räcker och blir över? Ett smart sätt är att frysa in dina plommon för att senare ta fram och koka sylt, marmelad eller baka muffins av.

 Har du lyckan att få för många plommon jämfört med vad du hinner äta upp, är det smart att frysa in dem!
Har du lyckan att få för många plommon jämfört med vad du hinner äta upp, är det smart att frysa in dem! FOTO: Istock

Snabbt och enkelt – så fryser du in plommon

1. Ett supersnabbt sätt att frysa in plommon är att bara lägga dem i en fryspåse och frysa in. Det går utmärkt att kärna ur och dra av skalen senare.

2. När du vill tina plommonen lägger du dem i en bunke med kallt vatten. Låt dem ligga en stund tills de lossnar från varandra. Nu går det lätt att få bort skalen.

3. Ett fiffigt sätt att rensa bort kärnorna när du exempelvis ska göra sylt, är att lägga plommonen i en kastrull. Efter att de kokat en stund kan du lätt fiska upp kärnorna. Ett tips är att hålla koll på hur många plommon du kokat, på så vis vet du hur många kärnor du ska leta efter. Läs också: Så gör du egen plommonsylt

Styckfrysta plommon

1. Vill du i stället använda plommonhalvor till att baka med är det fiffigt att frysa in dem en och en.

2. Dela dem i halvor och kärna ur. Lägg plommonen på en bricka eller plåt och ställ in i frysen. Efter cirka ett dygn kan du packa dem i påsar eller en frysburk.

3. För att få bort skalen kan du tina de frysta plommonen i kallt vatten och sedan dra av skalen.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen