Så fryser du in plommon – 2 enkla sätt
Har du fått stor skörd och kokat sylt så det räcker och blir över? Ett smart sätt är att frysa in dina plommon för att senare ta fram och koka sylt, marmelad eller baka muffins av.
Snabbt och enkelt – så fryser du in plommon
1. Ett supersnabbt sätt att frysa in plommon är att bara lägga dem i en fryspåse och frysa in. Det går utmärkt att kärna ur och dra av skalen senare.
2. När du vill tina plommonen lägger du dem i en bunke med kallt vatten. Låt dem ligga en stund tills de lossnar från varandra. Nu går det lätt att få bort skalen.
3. Ett fiffigt sätt att rensa bort kärnorna när du exempelvis ska göra sylt, är att lägga plommonen i en kastrull. Efter att de kokat en stund kan du lätt fiska upp kärnorna. Ett tips är att hålla koll på hur många plommon du kokat, på så vis vet du hur många kärnor du ska leta efter. Läs också: Så gör du egen plommonsylt
Styckfrysta plommon
1. Vill du i stället använda plommonhalvor till att baka med är det fiffigt att frysa in dem en och en.
2. Dela dem i halvor och kärna ur. Lägg plommonen på en bricka eller plåt och ställ in i frysen. Efter cirka ett dygn kan du packa dem i påsar eller en frysburk.
3. För att få bort skalen kan du tina de frysta plommonen i kallt vatten och sedan dra av skalen.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.