Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Mat & dryck 30 juni 2017

Så gör du marmeladprovet

Det kan vara svårt att avgöra när marmeladen eller gelén du kokar är klar. Gör marmeladprovet (kallas också geléprovet) så slipper du vara osäker. Så här enkelt är det.

 Marmeladprovet är räddningen när du ska avgöra om sylten är klar.
Bild 1/2 Marmeladprovet är räddningen när du ska avgöra om sylten är klar. FOTO: mtreasure
Bild 2/2 FOTO: gkrphoto

För att kolla om marmeladen eller sylten har kokat klart kan du göra så här:

1. Ta en sked av det du kokar och häll på ett kallt fat.

2. Ställ fatet i kylen i någon minut.

3. Ta ut fatet och dra med en sked rakt igenom klicken på fatet. Om massan flyter ihop direkt behöver den koka en stund till. 3–5 minuter brukar vara lagom. Om klicken inte flyter ihop är den klar.

Läs också: Rabarbersylt med kardemumma – ljuvlig smak av sommar

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen