Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Mat & dryck 30 juni 2017

Så gör du marmeladprovet

Det kan vara svårt att avgöra när marmeladen eller gelén du kokar är klar. Gör marmeladprovet (kallas också geléprovet) så slipper du vara osäker. Så här enkelt är det.

 Marmeladprovet är räddningen när du ska avgöra om sylten är klar.
Bild 1/2 Marmeladprovet är räddningen när du ska avgöra om sylten är klar. FOTO: mtreasure
Bild 2/2 FOTO: gkrphoto

För att kolla om marmeladen eller sylten har kokat klart kan du göra så här:

1. Ta en sked av det du kokar och häll på ett kallt fat.

2. Ställ fatet i kylen i någon minut.

3. Ta ut fatet och dra med en sked rakt igenom klicken på fatet. Om massan flyter ihop direkt behöver den koka en stund till. 3–5 minuter brukar vara lagom. Om klicken inte flyter ihop är den klar.

Läs också: Rabarbersylt med kardemumma – ljuvlig smak av sommar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen