Daniel Jernkrook separerar gulan och vitan
Daniel Jernkrook, deltagare i Sveriges mästerkock på TV4, har kommit på ett supersmart knep för att separera äggulan och äggvitan.
Att separera äggvitan från äggulan är för många en kladdig och lite knepig historia.
Vissa står och drittlar med äggskalen i två halvor, jonglerar fram och tillbaka med gulan som nätt och jämt håller sig kvar i skalhalvorna.
Andra knäcker ägget och häller ut det i handflatan för att låta äggvitan rinna ned genom fingrarna.
Separera vitan
Men det finns smidigare sätt att göra detta moment på.
Den 39-årige ambulanssjuksköterskan Daniel Jernkrook från Sundsvall tävlar i årets omgång av Sveriges mästerkock på TV4. På tv-kanalens Instagramkonto visar han upp ett riktigt superknep.
Läs också: Så kläcker du kycklingar i maskin
Använder en vanlig kökstratt
Det hela är mycket enkelt, men ändå så genialiskt.
Daniel Jernkrook knäcker ägget på klassiskt vis mot kanten på ett glas, sedan häller han ut det i en kökstratt som han har placerat med pipen ned i ett annat glas.
Nu låter amatörkocken äggets vita rinna genom tratten, medan gulan som är för stor för den smala pipen stannar kvar i tratten.
– Man kan behöva snurra litegrann så att vitan kommer förbi gulan. Då har man separerat gulan från vitan utan kladd, säger Daniel Jernkrook i filmklippet.
Se exakt hur det går till i Instagraminlägget nedan!