Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Mat & dryck 4 oktober 2018

Skumtomteläsk – julmustens nya konkurrent

I över hundra år har musten varit en given törstsläckare i juletider. Vasa bryggeri i Sundsvall tar nu upp kampen om julbordsfrossarna och lanserar skumtomteläsk.

 Vasa bryggeri tar upp kampen om julfirarna och lanserar skumtomteläsk.
Vasa bryggeri tar upp kampen om julfirarna och lanserar skumtomteläsk. FOTO: Istock/Vasa bryggeri

En läsk med en ljusrosa nyans och distinkt smak av skumtomtegodis och jordgubbar, så beskriver Vasa bryggeri sin nya brygd – skumtomteläsk! Skumtomtar har, liksom den klassiska julmusten, kommit att bli väldigt starkt förknippade med julen.

Genom åren har en rad produkter smaksats med det sega skumgodisets arom. I fjol släppte Sia glass en ”tomteglass” med smak av julskum, och sportdrycksföretaget Nocco har sedan några år tillbaka sålt energidryck med skumtomtesmak.

Läs också: Flasktårtan alla pratar om – så gör du den!

Skumtomteläsk snart i butik

Men nu är det alltså den sockrade läskens tur att ta revange och knocka julmusten från sin topposition. Åtminstone om Vasa bryggeriets VD Niclas Nilsson får bestämma.

– Vi kan se att efterfrågan på annan läskedryck än den tidlösa julmusten har ökat senaste åren. Därför passar vi på att möta efterfrågan, säger Niclas Nilsson i ett pressmeddelande.

Läsken faller under bryggeriets segment ”gammeldags” där smaker som knäckkola, sockerdricka och geléhallon också finns. Den kommer att finnas i butik från och med 22 oktober och säljs då i petflaskor på 150 cl.

”Överträffat våra förväntningar”

Niclas Nilsson är nöjd med den nygamla smaken och tror det kommer gå hem i vinterstugorna.

– Den här smaken har verkligen överträffat våra förväntningar, och kommer utgöra ett roligt komplement till våra övriga drycker under jul- och vintersäsongen, säger Niclas Nilsson.

Läs också: Läsken du drack som barn – kommer du ihåg?

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen