Mat & dryck 29 oktober 2021
Snabba genvägar till rumstempererat smör
Glömt ta ut smöret ur kylen i god tid före baket? Lugn, här är knepen som fixar rumstempererat smör på ett kick.
För perfekt bakresultat ska smöret vara rumstempererat. Det innebär att du bör ta ut smöret från kylen flera timmar innan du sätter igång med degen eller smeten.
Men det finns smarta genvägar för att kylskåpskallt smör ska blir lagom mjukt i ett huj. Perfekt om du har bråttom.
Snabba knep för rumstempererat smör
- Riv smöret med rivjärn. Använd det grövsta sidan.
- Värm en kopp eller ett glas med hjälp av varmt vatten under kranen. Ställ den varma koppen eller det varma glaset över smöret. Efter en minut är smöret perfekt mjukt.
- Hyvla smöret i tunna skivor. Lägg skivorna i en skål och rör om med en liten slickepott.
- Kör smöret på defrost i mikron. Högst 10 sekunder. Men håll koll – smöret kan smälta lite för lätt där inne.
Läs också: Baka klassiska brysselkex
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.