Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Mat & dryck 29 oktober

Snabba genvägar till rumstempererat smör

Glömt ta ut smöret ur kylen i god tid före baket? Lugn, här är knepen som fixar rumstempererat smör på ett kick.

 Lär dig knepen som gör smöret rumstempererat snabbt och enkelt.
Lär dig knepen som gör smöret rumstempererat snabbt och enkelt. FOTO: manyakotic

För perfekt bakresultat ska smöret vara rumstempererat. Det innebär att du bör ta ut smöret från kylen flera timmar innan du sätter igång med degen eller smeten.

Men det finns smarta genvägar för att kylskåpskallt smör ska blir lagom mjukt i ett huj. Perfekt om du har bråttom.

Snabba knep för rumstempererat smör

  • Riv smöret med rivjärn. Använd det grövsta sidan.
  • Värm en kopp eller ett glas med hjälp av varmt vatten under kranen. Ställ den varma koppen eller det varma glaset över smöret. Efter en minut är smöret perfekt mjukt.
  • Hyvla smöret i tunna skivor. Lägg skivorna i en skål och rör om med en liten slickepott.
  • Kör smöret på defrost i mikron. Högst 10 sekunder. Men håll koll – smöret kan smälta lite för lätt där inne.

Läs också: Baka klassiska brysselkex

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen