Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Mat & dryck 14 september 2021

Steka svamp - här är bästa tipsen

Svamptider är härligt och när du plockat, rensat och tvättat svampen så är det dags för det bästa - att äta den. Gör så här så blir svampen extra god!

 Svamp
Svamp FOTO: Istock

De svenska skogarna bjuder på många goda svampar men se till att plocka de som du känner till, är du det minst osäker på vilken svamp det är så är det lika bra att låta den vara.

Grovrensa gärna svampen i skogen och rensa det sista när du kommer hem. Skölj av eventuell jord och smuts och stek dig sedan en härlig svampsmörgås att njuta av.

Gör så här för att få svampen så god som möjligt.

1. Skär svampen i bitar av ungefär samma storlek.

2. Lägg svampen i varm stekpanna utan fett och låt svampen vätska av sig på ganska hög värme.

3. När vätskan från svamparna är borta så lägger du i smör i stekpannan och fortsätter att steka svampen. Sänk värmen till medelvärme.

4. Låt svamparna steka klart, de får gärna brynas men inte brännas. Smaka av efter hand för att få den konsistens och smak som du vill ha.

5. Salta och peppra efter smak.

6. Njut av svampen!Läs också:Så känner du igen svampen i skogen

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen