Supersnabb genväg till äppelmos
Gott om äpplen men ont om tid? Då måste du göra det här superenkla äppelmoset. Du behöver varken skala eller kärna ur!
Äppelmos är något av det godaste du kan göra av äppelskörden. Men du behöver inte krångla med att skala, kärna ur och koka.
Det här superenkla receptet är inspirerat av Go’kväll i Svt.
För att göra moset behöver du, förutom äpplen, socker, citronsyra (om du vill), en gaffel och bakplåtspapper.
Läs också: Koka äppelmos de luxe med vanilj och kanel
Så enkelt gör du äppelmoset
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Lägg dina äpplen på en plåt och picka några hål i äpplena med en gaffel eller sticka.
3. Lägg ett bakplåtspapper över äpplena.
4. Skjutsa in plåten i ugnen och baka äpplena tills de är mjuka. Hur länge beror på äpplenas storlek och sort. 35 minuter eller längre brukar bli lagom.
5. När äpplena är riktigt mjuka så ska du pressa dem i en klassisk potatispress. Skal och kärnhus fastnar i pressen.
6. När alla äpplen är mosade i potatispressen så är det dags att söta moset med socker. Smaka dig fram. Ju sötare mos desto längre hållbarhet. Om du inte vill söta ditt mos så måste du frysa in det.
7. Om du tillsätter lite citronsyra i moset så håller det längre. Ett kryddmått per liter mos ungefär.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.