Svensk ost gjorde succé på Ostfestivalen
Alla var där! Ja, så kan man sammanfatta de tre dagarna då hyllningen till den svenska osten var på plats igen efter två års frånvaro på grund av corona. Massor med ostmakare, både små och stora, visade upp smaker från hela Sverige och besökarna lät sig väl smaka! Svensk ost är i världsklass!
Många ostar och många priser
Det var så många ostar och så många olika smaker så besökarna hade svårt att välja! Det fantastiska utbudet av ost tävlade i många olika klasser och medaljerna spreds över hela Sverige.
Västerbottensost firar 150 år
En av de absolut mest populära ostarna, Västerbottensosten, firar 150 år i år. Ostmästare Thomas Rudin bjöd på all sin kunskap om den smaksäkra osten till besökarnas stora glädje. Thomas Rudin har jobbat på mejeriet i Burträsk i 40 år och det han inte kan om ost är knappt värt att veta.
Grillosten i alla stekpannor
Kärt barn har många namn! Grillost, eldost, stekost – alla är de namn på en av de nya favoriterna på den svenska ostscenen. Flera fantastiska varianter presenterades på festivalen och många fick inspiration till nya maträtter med grillostarna.
Vasslesorbet ny favorit
Att göra sorbet på vassle går utmärkt! Det visade Anna Kälvebrand från Ostmakeriet på Rindö och besökarna var entusiastiska över den nya sorbeten. Supergod och fräsch var omdömet!
Du hittar mer om Ostfestivalen på Ostfestivalens sajt.
Läs också: 3 svenska ostar du kan välja istället för parmesan
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.