Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Mat & dryck 25 januari 2022

TikTok-Astrid ska inspirera till att laga svenskt

Allt fler förstår hur viktigt det är att laga mat med svenska råvaror och kunskapen om svenskodlat blir större och större. Nu ska även de som hänger på det sociala nätverket TikTok få inspiration då hemmakocken Astrid Nordin ska laga enkel mat på svenska råvaror.

 Hemmakocken Astrid Nordin och Från Sverige ska inspirera unga till att laga mat med svenska råvaror.
Hemmakocken Astrid Nordin och Från Sverige ska inspirera unga till att laga mat med svenska råvaror. FOTO: Från Sverige

Det är ursprungsmärkningen Från Sverige och matlagaren Astrid Nordin som slagit sina påsar ihop och ska inspirera med enkel mat på svenska råvaror i ett samarbete på TikTok.

TikTok är en enormt populär digital plattform som framför allt når unga matlagare och Från Sverige vill visa på hur viktigt det är att välja svenska råvaror när man lagar mat.

– Att nå ut via TikTok som plattform är ett självklart steg för Från Sverige då vi vet att vår viktiga målgrupp unga vuxna finns och spenderar mycket tid på plattformen. Astrid Nordin är en av Sveriges största matkreatörer som inspirerar till enkla och goda recept och dessutom är bra på att inkludera och engagera sina följare. Vi ser verkligen fram emot samarbetet, säger Evelyn Berkeley, på Svenskmärkning som ansvarar för Från Sverige-märkningen.

Land i samarbete med Från Sverige

Tidningen Land samarbetar sedan tre år tillbaka med Svenskmärkning i projektet Från Sverige-resan och har genom det sett hur intresset för svenska råvaror ökat kontinuerligt och att intresset är stort i alla målgrupper. I år har Från Sverige-resan uppmärksammat svenska matklassiker och har tidigare år bland annat visat på olika maträtter som är typiska för olika regioner i Sverige.

Under 2022 så kommer bland annat svensk ost, svenska grönsaker och svenska korvar uppmärksammas i resan runt Sverige.

Du hittar Från Sveriges och Astrid Nordins inspirerande klipp på TikTok och Instagram med början den 23 januari.

Vill du få tips på goda recept i säsong? Prenumerera på Land

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen