Torka mynta - så här gör du
Har du också mynta som växer så det knakar i trädgården? Ta till vara myntabladen på ett enkelt sätt - torka dem! Så här gör du.
Den som älskar mynta får enkelt väldigt mycket mynta, myntan växer så det knakar nämligen och sprider sig väldigt lätt i trädgårdarna.
Om du får mycket myntablad så är ett enkelt sätt att bevara den goda smaken att torka dem. Så här gör du för att torka myntabladen.
Ta av stänglarna och bladen
Klipp av myntans stänglar och, om du vill, plocka av bladen.
Sprid ut bladen på tidningspapper
Om du torkar blad; lägg ut tidningspapper eller en duk och lägg bladen på papperet/duken. Allra bäst är det om du förvarar bladen i ett mörkt utrymme men det är inget måste.
Häng stänglarna tillsammans
Om du torkar stänglar: bind upp stänglarna och häng dem upp och ned.
Låt torka
Att få myntan att torka tar ganska kort tid, räkna med några dagar.
Förvara den torkade myntan
När bladen eller stänglarna torkat förvarar du dem i en tät burk, de får gärna vara mörka eftersom ljuset går hårt åt bladen.
Använd myntan
När du ska använda myntan så smular du sönder bladen, gör det inte innan för då försvinner lite av smaken. Mynta är gott till klassiskt lammkött men kan även användas till bakning och till glass – fräscht och gott. Eller så gör du det här goda isteet med mynta.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.