Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Mat & dryck 15 maj 2018

Varannan svensk tycker att mat från Sverige är bättre

Förtroendet för svensk livsmedelsproduktion växer snabbt. Nu har nästan nio av tio svenskar ett stort förtroende för livsmedelsindustrin.

Det går verkligen åt rätt håll för den svenska livsmedelsindustrin. I en undersökning som gjorts av Demoskop har hela 87 procent av svenskarna ett stort eller ganska stort förtroende för svenska livsmedel.

Läs också: LRFs VD: ”Sverige kan producera ännu mer mat”

2013, när den första undersökningen gjordes, var det 63 procent som hade ett stort förtroende. Ett stort steg i rätt riktning – på bara fem år.

– Det här är glädjande siffror men faktiskt inte särskilt överraskande. Svenska livsmedelsproducenter är väldigt duktiga på allt från kvalitet och säkerhet till smaksättning, marknadsföring och produktutveckling – och det ger resultat, säger Björn Hellman, vd på Livsmedelsföretagen.

Svenska livsmedel bättre än andra länders

De svenska livsmedlen står sig också bra i en internationell jämförelse. Över 50 procent av de tillfrågade i undersökningen tycker att Sverige är bättre än de flesta andra länder och 16 tycker vill placera Sverige bland de allra bästa i världen.

Läs också: Regeringen lägger 50 miljoner på ekomat

– Det är fantastiskt att ge sig ut i vida världen och ta del av allt spännande som andra länder kan bjuda på, men uppenbarligen så uppskattar vi svenskar att komma hem igen och få njuta av svensk mat och dryck, säger Hellman.

Bara två procent av de tillfrågade tyckte att Sverige är ett sämre matland än de flesta andra länderna.

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen