Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Mat & dryck 4 april 2019

Vegomässan ställs in efter avhopp

Arrangörerna bakom Vegomässan har beslutat att ställa in höstens mässa. Anledningen uppges vara att utställare hoppat av mässan efter vinterns medierapportering om koppling mellan mässan och djurrättsaktivister som hotat bönder.

 Vegomässan ställer in höstens mässa efter flera avhopp från utställare.
Vegomässan ställer in höstens mässa efter flera avhopp från utställare. FOTO: Vegomässan/Istock

Vegomässan i höst ställs in efter att flera utställare hoppat av efter vinterns rapportering om hot mot lantbrukare, skriver Land Lantbruk.

”Anledningen är främst det drev som Djurrättsalliansen och Vegomässan utsatts för efter att artiklar publicerades av Göteborgs-Posten och andra medier – vilket bland annat har lett till att utställare har hoppat av mässan”, skriver Djurrättsalliansen på sin hemsida.

”Inget annat val”

Vegomässan öppnade första gången 2007 och var då den första i sitt slag i Norden. Sedan dess har mässan anordnats tolv gånger.

”Vi har gjort allt i vår makt för att rädda Vegomässan, men tyvärr gick det inte och därför har vi inget annat val än att ställa in mässan”, skriver Djurrättsalliansen.

Läs också: ICA hoppar av Vegomässan 2019 efter bondehot

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen